Osman Zeki Erkuloğlu: Önemli olan para verebilme hasletidir

Osman Zeki Erkuloğlu: Önemli olan para verebilme hasletidir

Trabzonspor'u Yönetenler Konuştu-28

Osman Zeki Erkuloğlu kimdir?

1939 Trabzon doğumlu. Önce Yeşilspor, daha sonra İdmangücü'nde uzun yıllar yöneticilik yaptı. Tertip komitelerinde yer aldı. Trabzon ASKF başkanlığını yürüttü. 1985'te ilk defa Trabzonspor yönetim kurulunda görev aldı. Osman Zeki Erkuloğlu 6 Ekim 2006 yılında aramızdan ayrılmıştır.

Bu sevda bitmez

Trabzonspor, doğduğum yaşadığım kentin bir spor kulübü. Trabzonspor bu kentin enformasyonuna, tanıtımına katkı sağlayan bir kulüp, bizim sevdamız.

Maddi imkansızlıklarla ölçmek yanlış

Trabzonspor'un dış transferden çok sayıda futbolcuya ihtiyacı yoktur. Sadece eksik yerlere futbolcu alınması yeterlidir. Trabzonspor'u maddi imkansızlıklarla ölçmek yanlıştır.

Fayda mı, zarar mı getirecek göreceğiz

Trabzonspor'da idari ve teknik menajerlik her dönemde gündeme gelmiştir. Benim görevde bulunduğum yönetim kurulları da bunu gündeme getirmiştir. Mevcut yönetim bir adım atmıştır, başlangıç yapmıştır. Fayda mı zarar mı getirir bunu zaman gösterir.

Trabzonspor biraz şanslı olsaydı

Trabzonspor yıllardan beri sürekli zirve mücadelesi yapan tek Anadolu takımıdır. 1. ve 4. sıralarda kalmıştır. Trabzonspor bugüne kadar başarı limitlerinin içinde kalmıştır. Trabzonspor iki sezondur biraz şanslı olsaydı şampiyonluğu yine yakalardı. Trabzonspor geçen sezon kötü bir hazırlık devresi geçirdi.

Tekrar metodunun yeri idmandır

Yöneticiliğe gökten zembille inmedik. Futbolun içinden geldik. Daha sonra uzun yıllar yöneticilik yaparak spora hizmet verdik. Sporcu sahanın içine girince kendini kaybediyor. Spor branşları kolaylaştırılan unsurlar arasında tekrar metodu gelir. Ben ressam değilim. Ama tekrar metodu ile yüz defa bir porteyi çizmek istesem tablo yaparım veya tablo yakınını gerçekleştiririm. Ama bu tekrarı müsabakada yapamazsınız. Tekrar metodunun yeri idmandır. Teknik direktörlerle futbolcular arasındaki iletişim önemlidir. Ama bu teknik direktörlerin el kol ve mimik hareketleriyle gerçekleştirilir. Sporcu hocasının el işaretlerinden ne yapması gerektiğini anlaması gerekir. Başkasının en iyisi, bizim iyimizden iyi değildir.

Paralı olmak başka, para vermek çok başka

Trabzonspor, Türkiye'de 'ben de varım' diyorsa, bu sistemin dışına çıkamaz. Parası olmak başka bir şey, para verme hasleti değişiktir. Sayın Mehmet Ali Yılmaz, Trabzonspor'a ilk başkan olurken İbrahim Cevahir bunu söylemiştir. İnsanın çok parası olabilir. Önemli olan para verebilme hasletidir. Trabzonspor hiçbir zaman ortada kalmaz. Elbette birileri çıkar.

Kişisellik ve kırgınlıklar olmasın

Trabzon, Trabzonspor'un göreve getirdiği teknik kadroya sahip çıkmalıdır. Kişisel sevgi ve kırgınlıklar üzerine yapılan hareketler Trabzonspor'a zarar verir. Kişiselliğe dökülmeden Bordo-Mavili takım için her şey konuşulsun. Ama bu işi bilenler konuşsun. (Trabzon Ekspres, 23 Haziran 1994)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.