AHMET KAYA'DAN 'BOZTEPE' ÇIKIŞI: BU AYIBI  ÖRTECEĞİZ

AHMET KAYA'DAN 'BOZTEPE' ÇIKIŞI: BU AYIBI ÖRTECEĞİZ

CHP Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya: Trabzon'umuzun simgesi Boztepe, bağrına hançer gibi saplanan tüneller ve ucube viyadük ayaklarıyla katledildi. Şehrimize bu kötülüğü, bu ayıbı yaptılar; hazırladığımız proje ile bu ayıbı örtmek de bize düşecek.

BOZTEPE'Yİ KATLETTİLER
Milletvekilliği döneminde, Boztepe tünellerini Meclis kürsüsünden Türkiye gündemine taşıdığını, bu yanlıştan dönülmesi için Ulaştırma ve Altyapı Bakanı ile görüştüğünü belirten Kaya, "Sayın bakana 'Trabzon'a bu kötülüğü yapmayın, doğayı tahrip etmeyin, şehrin silüetini bozmayın' dedik. 'Başka bir çözüm bulunabilir, mühendislik bunun için var' dedik ama dinletemedik. Her zaman yaptıkları gibi yine bildiklerini okudular. Maalesef bütün itirazlarımıza rağmen binlerce yıllık kadim şehrimizin simgesi Boztepe, bağrına hançer gibi saplanan tünellerle ve ucube viyadük ayaklarıyla katledildi" dedi.

97fe6a02-ea10-4906-b306-8983ad921583.webp

VİYADÜKLERE YEREL FİGÜRLER
"Şimdi de akıllarınca sarmaşık desenleriyle yol açtıkları çirkinliği kapatmaya çalışıyorlar ama o ucube görüntü yine ortada" diyen CHP Ortahisar Belediye Başkan Adayı Ahmet Kaya, "Şehrimize bu kötülüğü, bu ayıbı yaptılar; göreve geldiğimizde, hazırladığımız proje ile şehrin silüetini bozan bu çirkinliği, bu ayıbı örtmek de bize düşecek. Her bir viyadük ayağını horon gibi, sırtında sepetiyle Karadeniz kadını gibi yerel; yeşil su kemerleri gibi sanatsal figürler ile tamamen kamufle edeceğiz" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.