Levent Erkuloğlu: Trabzonspor'un en büyük sıkıntısı; Yönetim karşıtlığı nedeniyle küskünlük ve kavga!

Levent Erkuloğlu: Trabzonspor'un en büyük sıkıntısı; Yönetim karşıtlığı nedeniyle küskünlük ve kavga!

Trabzonspor'u Yönetenler Konuştu-47

Levent Erkuloğlu kimdir?

1965 Trabzon doğumlu. İlk ve orta öğrenimini Trabzon'da Cudibey ve Özel Köşk okullarında tamamladı. Trabzon Lisesi'nden mezun olduktan sonra iş hayatına atıldı. Aile mesleği olan oksijen ve karbon gazı üretimi ile iş hayatı devam etti. Ayrıca Şana'da bir restoranları var. 1992 ile 2002 yılları arasında Anavatan Partisi'nde Gençlik Kolları Başkanlığı ve Merkez İlçe Başkanlığı yaptı. Trabzon Lisesi'nde, İdmangücü ve Trabzonspor'da basketbol oynadı. İdmangücü Spor Kulübü'nde yöneticilik yaptı. 2008-2010 arasında Trabzonspor'da yöneticilik yaptı. Trabzonspor Basketbol Kulübü'nde de asbaşkanlık yaptı.

Trabzon'un her şeyi

Trabzonspor, dünyanın ender şehir takımlarından bir tanesidir. Trabzonspor, sadece benim değil, Trabzon'un her şeyidir. Bir dünya markası haline gelen Trabzonspor, çocukluğumuzdan, gençliğimize kadar ve şu anda da hayatımızda çok önemli bir yer kaplayan, bir dinamiktir.

Ekip olarak hareket

Trabzonspor'da 2008-2010 yılları arasında Basın ve Halkla İlişkilerden Sorumlu yönetici olarak görev yaptım. Trabzonspor'a herkes gibi ben de canı gönülden isteyerek yönetici oldum. Biz o zaman bir ekip olarak hareket ediyorduk. Bu isimlerle Sayın Sadri Şener başkanlığındaki yönetimin listesine girdik. Nitekim kongrede bizim de içinde bulunduğumuz Sadri Şener başkanlığındaki yönetim seçimi kazandı.

Gelmiş geçmiş en başarılı yönetimlerden biriydik!

Bizim yönetim kurulu dönemimiz saha sonuçları açısından futbolcuların da kariyerlerine baktığımızda Trabzonspor gelmiş geçmiş en başarılı dönemlerinden birisidir. O dönemde yaptığımız transferlerin birçoğundan Trabzonspor, ileriki dönemlerde ciddi gelirler elde etmiştir. Burak, Umut, Egemen, Ceyhun, Colman, Jaja, Alanzinho, gibi futbolcular Süper Lig'de çok iyi fiyatlara iyi takımlara satıldılar. Bizim dönemimizde, Trabzonspor Karadeniz Kulübü pilot takımı kuruldu. Buradaki amaç Trabzonspor'a futbolcu yetiştirmekti. Nitekim 1461 adını alan kulüp zaman zaman iyi başarılar yakaladı ve buradan da iyi futbolcular yetişti. Şuandaki durumu üzücü tabi… Trabzon Cell, HES projesi gibi kulübe gelir sağlayabilecek önemli projeler başlattık. Hüseyin Avni Aker'i revize ederek en yüksek kombine satışını yaptık. TS Club'a değişik ürünler yaparak satışları neredeyse beş katı kadar arttırdık.

Unutulmaz kupa sevinci

Fenerbahçe'yi Urfa'da 3-1 yenerek Türkiye Kupası'nı kazandığımız maç benim için yöneticiliğimde yaşadığım en önemli, en gurur verici, en keyif aldığım olaydı. Urfa'daki her iki tarafın seyircilerinin şehir merkezinde kendi takımlarını desteklemesi ve şehir merkezinde her iki tarafın taraftarlarının halay çekmesi, horon oynaması görülmeye değerdi. Biz de yönetim kadrosu, futbolcular, gazeteciler ve camianın diğer mensupları olarak gerçekten de çok mutlu olduk ve Fenerbahçe'yi yenerek unutulmaz kupa sevincini doyasıya yaşadık.

Dostluklar bile kaybediliyor

Trabzonspor'un son 25 yılını yakinen takip ediyorum. Trabzonspor camiasında fikir uyuşmazlığı ve yönetim karşıtlığı nedeni ile hakaret ve hatta kavgaların da yaşandığı bir küskünlük sorunu var. Daha önce Trabzonspor'da yöneticilik yapmış, işi bilen insanlar, dostlukların bile kaybedildiği bir ortamın içinde olmak istemiyor ve Trabzonspor yönetimlerinden uzak durmaya çalışıyor. Bu Trabzonspor'un geleceği için en büyük sıkıntıdır. Öncelikle bu bölünmüşlüğün, ayrışmanın, fikir ayrılıklarının bir uzlaşma noktasında buluşması lazım.

Kulübü düşünenler…

Burada herkes şapkasını çıkartıp önüne koymalıdır. Trabzonspor, yönetim kurulları, ekip anlayışı ile yönetilmelidir. Camianın fikirlerine önem vererek, sık sık camianın içindeki insanlardan bilgi alışverişi yaparak, eski yöneticileri eski başkanları, divan üyelerini bir araya getirerek birliktelik oluşturularak ve işin başında bu işten anlayan, kendini değil, Trabzonspor'u düşünen profesyonel bir ekip olması gerekmektedir. Trabzonspor'un yönetim kurulu toplantılarının nasıl geçtiğini, neler yaşandığını açıklanmaması gerekir. Bunları açıklamak etik olmaz. (20 Nisan 2016)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.