Trabzonspor camiası popülizmden kaçınmalı!

Trabzonspor camiası popülizmden kaçınmalı!

Trabzonspor'u Yönetenler Konuştu-44

Cafer Hazaroğlu kimdir?

1949'da Rize'nin Fındıklı ilçesinde doğdu. 1961'den bu yana Trabzon'da yaşıyor ve ticaretle uğraşıyor. Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası'nda 25 yıl meclis ve yönetim kurulu üyeliği yaptı. Hazaroğlu, evli ve iki çocuk babası.

Ulvi bir görev

1992-93'te Sadri Şener döneminde Asbaşkan Orhan Çobanoğlu bana Trabzonspor yöneticiliği teklif etti. Ben bu göreve layık olup olmadığımı sordum. Çünkü bu görevi çok ulvi bir görevdir. O da bana bu görev için hazır olduğumu söyledi ve Trabzonspor maceramız bu şekilde başladı. Çok güzel günler yaşadık. Henüz yeni yöneticiyken Türkiye Kupası'nı kazandık.

Öze dönüş şart!

Trabzonspor kesinlikle kurumsallaşmalıdır. Bu yönetim biçimiyle başarıyı yakalar. Ayrıca kesinlikle ve kesinlikle pahalı transferlerden kaçınmalıdır. Alt yapıya önem vererek bir öze dönüş politikası izlemelidir. Şampiyon olduğumuz kadrolara bakarsak futbolcularımızın çoğunun alt yapıdan yetişen evlatlarımız olduğunu görürüz. Bizi düzlüğe çıkaracak olan yine bu şehrin evlatlarıdır.

Şota ve Arçil katkısı

Bizim dönemimizde Şota ve Arçil'i transfer ettik. Dinamo Tiflis kulübünün başkanıyla aile yakınlığımız vardı. Bu noktada yönetim kurulumuzun da görevlendirmesiyle ikili ilişkilerimi kullandım. Transferleri başarıyla tamamladık. Şota ve Arçil transferlerinde benim de payım olduğunu düşünüyorum.

Akıllı politikalar

Bizim dönemimizde herkes çok çalıştı, özellikle mali anlamda oldukça akıllı politikalar yürüttük. Yönetimi devrederken üç milyon dolar nakit para ile bıraktık. Güzel transferler yaptık, bankalarla getirisi yüksek sponsorluk anlaşmaları imzaladık. Tüm bunlar mali açıdan iyi işlerdi.

Rus Pazarı!

Atay Aktuğ belediye başkanıyken ben de belediye meclis üyesiydim. Aktuğ o dönem Rus Pazarı'nın giriş ücretlerini Trabzonspor'a bağladı. Bu kaynak sayesinde kulübün günlük giderleri karşılandı. Her gün sıcak para geliyordu. Bu da bizim işlerimizi kolaylaştırmıştı.

Düzen vardı

Çok sık toplantı yapardık. Yönetim kurulu toplantılarımızda her konuyu konuşurduk. Bütün gelir gider raporları önümüze gelirdi. Harcamalar günlük olarak imzalanırdı. Bir düzen vardı. Bu konuda herkes elinden gelen gayreti gösterdi, düzen hiç bozulmadı.

Unutulmaz acı

Trabzonsporlu herkes gibi benim de en çok üzüldüğüm maçlardan biri 1995-96 döneminde yaşandı. O yıl şampiyonluğu son maçta kaybettik. Herkes hatırlar 1-0 öndeyken 2-1 yenilmiştik. İnanılır gibi değildi. Hiç unutmuyorum o gece uçakları kalkmadı ve Fenerbahçe yöneticilerini KTÜ Sahil Tesisleri'nde sabaha kadar ağırladık. Bizim için çok üzücü anlardı. Uzun süre etkisinden kurtulamadık.

Milli oyuncu bulmak zor belki ama…

Dönemimizde çok iyi transferler gerçekleştirdik. Bir dönem on üç futbolcu almıştık. Hepsi de takıma ciddi katkılar sağlamıştı. Keşke almasaydık dediğimiz oyuncumuz olmadı. Milli takımlara dokuz futbolcu gönderdik. Bu açıdan çok başarılı bir dönemdi. Milli futbolcu almak zor belki ama milli olabilecek futbolcuları bulmak önemli olan. Bunu başarırsanız her şey iyi olur.

İki - üç kat fark

Transfer dönemindeydik. Turgut adında İzmirli bir futbolcumuz vardı. Satış listesine koyduk. 1 milyar lira değer biçtik ancak ilgilenen bir İzmir kulübüne 200-300 bin liraya ancak satabilirdik. Gaziantep kulübü başkanı Celal Doğan beni aradı. Kendisi yakın dostumdur. Turgut'u istediklerini söyledi. 700 bin liraya transferi gerçekleştirdim. Hem biz, hem de oyuncu iki - üç katı para kazandık. Oyuncunun da yüksek bir para almasını sağladım. Durumu Turgut'a anlattığımda otelin lobisinde bana sarılmasını unutamıyorum. İkimiz için de çok duygusal bir andı.

Popülizmden kaçınmalı

Tüm Trabzonspor camiası popülizmden kaçınmalı ve halkla iç içe olmalıdır. Birlik ve beraberlik içinde olmalıyız. Zor zamanlar geçirdiğimiz bu günlerde bize en çok lazım olan şey birliktelik ve aidiyet duygusudur. Büyük Trabzonspor'u eski günlere döndürecek olan bizleriz. Başka Trabzonspor yok. Bu şehrin en büyük değeri Trabzonspor'dur. Bunun farkına varmalı ve ona sımsıkı sarılmalıyız.

İskender farkı

Asbaşkanımız Kenan İskender transfer görüşmelerinde çok iyi pazarlık yapardı. Trabzonspor'un bir kuruşu bu sayede çöpe gitmemiştir. Her dönem yönetimde böyle isimler olmalı. (31 Mart 2016)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.