Mehmet Ali Yılmaz: Para amatörlüğü bozdu, oyuncular başarıya aç olmalı!

Mehmet Ali Yılmaz: Para amatörlüğü bozdu, oyuncular başarıya aç olmalı!

Trabzonspor'u Yönetenler Konuştu-29

Mehmet Ali Yılmaz kimdir?

1948'de Trabzon'un Of ilçesi Gülderen Köyü'nde doğdu. İlkokulu doğduğu köyde okudu. Orta öğrenimini İstanbul ve Trabzon'da tamamladı. İstanbul Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Bölümü'nden mezun.

1973'te 'TEK-ART' adlı inşaat şirketini kurarak inşaat sektörüne girdi. 1978 ve 1988 yılları arasında on kez Türkiye vergi rekortmeni oldu.

1979'da Türkiye İthalat İhracat Bankası’nın (Titibank - İmpexbank) sahibi oldu. Medya ve turizm sektöründe şirketleri var. DYP'den Trabzon milletvekili seçildi. 49. ve 50. dönem hükümetlerinde Spordan Sorumlu Devlet Bakanı olarak görev aldı.

Kulüpler felaketin eşiğinde

Kulüpleri yöneten arkadaşların arkasından, vicdanları sızlayabilecek ve en azından şimdilerde çok daha dürüst ve hesap verebilir insanları seçmek gerekiyor. Seçilenlerin hiçbiri gitmek istemiyor. Yirmi - otuz yıl görevde kalmak isteyenler bile var. Bunu tabi ki iş olmaktan çıkarmak gerekiyor. Bu bir sevdadır, sportifliğin içinde hurafelere yer yoktur. Görünen o ki, son yıllarda hiçbir kulübümüz, geleceği düşünerek yönetilmemiş!

Bu mevcut borçları kim ödeyecek? Çok sıkı bir ciddiyet ve planlama gerekiyor. Kulüplere kaydedilmesi gereken üyeler, kulübü gerçekten seven insanlardan oluşmalı. Kişilerin adamlarından oluşan üyelerle yola çıkıp, 'Onun elli, bunun yüz üyesi var; hadi getirelim' diye seçilmemeli. Kulübün menfaati düşünülerek seçim yapılabilir hale getirmek gerekiyor.

Para amatörlüğü de bozdu

Kulüpler profesyoneldir. Profesyonellik değil de amatör ruh zorunludur. Alınan önlemler bence şu ana kadar yeterli olmadı. Para, amatörlüğü de bozdu. Bu iş sadece para için yapılmamalı. Son yıllarda uluslararası başarılarımız da yok. Denek ki kulüpler şirazesinden kaymış, toparlanmak zorundalar.

Altyapılar çok önemli

Milli takımlarımızın başarılı olması için altyapıların da dikkate alınarak kontrol edilebilir olması lazım. Ülkemiz yabancı tarlasına dönmüş. Kulüpler ilerleyen dönemlerde bu gidişatla futbolcularının parasını hiç ödeyemeyecek hale gelecek. Kulüplerine gerçekten sahip çıkanların sayısı artmalı. Menfaat için oralarda olanları izole etmek lazım. Taraftar çok önemli. Gerçekten kulübü seven ve başarı isteyen kitleler lazım. Taraftar da Trabzonspor'u sahiplensin. Başka Trabzonspor yok…

Sportif başarı da yok!

Kulüpleri yönetenlerin çok dikkatli olmaları gerekiyor. Hem kendi vicdanlarına hem de genel kurul üyelerine hesap verebilir durumda olmaları gerekiyor. Ama bakıyoruz son yıllarda bütün kulüpler felaketin eşiğine gelmiş. O kadar borç var ama ortada borcun karşılığı olan bir takım da yok, borçlara karşılık sportif başarı da…

Oyuncular başarıya aç olmalı

Transferler iyi ve kulübün menfaatleri doğrultusunda olmalı. Asgari seviyede hata yapmak gerekiyor. Hele böyle bir dönemde daha da dikkatli olmak lazım! Başarıyı, başarıya aç futbolcularla yakalayabilmek mümkündür. Amatör ruhlu, ileriye dönük hedeflere olan futbolcularla ancak önemli başarılar elde edebilirsiniz. Yabancı sınırlaması konusunda istikrar yok. Kişilerin günlük ihtiyacına göre değişiyor. Farklı bir millet olduk. Vatandaşlığımızı, kalitemizi koruma şansını kaybediyoruz. Zaferler dolu tarihimize layık durumda değiliz. Kendi tarihimize ihanet ediyoruz.

Gençlere sahip çıkalım

Trabzonspor kendi altyapısıyla kavrulabilir ve şampiyon olabilir. Daha önce örnekleri var. Vergi kaçakçılığı için yabancı oyuncu almak doğru değil. Yabancı futbolcu transferlerinde menajerlerle tezgahlar kuruluyor. Öyle bir dönemdeyiz. Kendi gençlerimizle sistem kuracağız. Trabzonspor, kendi özelliğini yapısını bozmadan ilerlemek durumundadır. Birlikten kuvvet doğar. Trabzonspor o ilkeye sahip çıkmalı. Trabzonspor kendi altyapısından gelen gençlerine sahip çıkmalı. Ona buna yalvarmadan şampiyonluğa koşacağız. Başka yolu yok.

Ünal Karaman

Ünal Karaman iyi bir insandır. Başarılı olmaması için hiçbir neden de yok. Futbolculuk döneminde onu çok zor şartlarda ben transfer etmiştim. Teknik direktörlükte de şu ana kadar fena gitmedi. Bundan sonra da başarılı olmasını isterim. Tabi ki kadro kalitesi de onun başarısında çok önemli. Umarım başarılı olur, Trabzonspor'da iz bırakmaya devam eder ve geçmişte bu kulüpte önemli iz bırakanlar arasındaki haklı yerini alır.

Ağaoğlu ve yönetimini kutlamak lazım

Cesaretinden ötürü Ahmet Ağaoğlu yönetimini kutluyorum. Tarif edilemeyecek kadar kötü şartlarda olan Trabzonspor Kulübü yönetimine talip olmaya cesaret etmek, çok önemli bence. Ahmet Ağaoğlu, iyi niyetlidir. Şu ana kadar da bir falsosunu görmedim.

Volkan Demirel olayı!

Fenerbahçe kaptanı Trabzonspor'a yönelik böyle haddini aşan sözler kullanamaz. Kullanırsa çıkıp Trabzonspor camiasından özür dileyecek. Ali Koç çıksın açıklamasını yapsın, bekliyorum. Adam aldırmaya iş gelirse hodri meydan!

Trabzonspor şampiyon

Şike vardı, yoktu tartışmaları bitmiyor. 3 Temmuz'dan bu yana gelişen şike tartışmaları net anlaşılır bir sonuca varamadı. O nedenle Trabzon hala “biz şampiyonuz” diyor. Federasyon “yok” dedi, mahkeme “var” dedi. Bence de Trabzonspor şampiyon. (Mayıs 2018)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.