Eksen Kayması!

Eksen Kayması!

Oltaya Vuranlar...

Bizi yakından tanıyan okurun biri, ‘Trabzon’a cerrah eli’ başlıklı yazımızda eski belediye başkanı Volkan Canalioğlu’nun ilk ismini kullanmamız, ikinci isminin baş harfini yazmamızı ve mevcut büyükşehir Belediye Başkanının Trabzon tarihinde bugüne kadar yapılmayan işlere el atmasını anlatmamızı, birilerinin hoşuna gitmedi. Trabzonekspres.com’a isimsiz bir yorum gönderen vatandaş, ‘Volkan beye Mehmet V. diye hitabınız ve Murat beyi göklere çıkarmanız bir eksen kayması endişesi uyandırıyor’ dedi.

Bizi eksen kayması ile eleştiren zat-ı muhterem önce bir öz eleştiri yapacak. Dünden bugüne yapılanları ortaya dökecek.

Bizi eleştiren kişi, ne hikmetse yazdıklarımıza bir şey söyleyemedi. Trabzon’da bir belediye başkanı için ‘çapsız-ufuksuz’ diye yazmıştım. Mahkemeye verdi ve tazminat ödemeye mahkum edildim. O nedenle isim vererek şu çapsızdır ufuksuz, şu çaplıdır ufukludur diye bir değerlendirme yapmayacağım.

Herkes son 40 yılda belediye başkanlık koltuğuna oturanların yaptıkları icraatı değerlendirsin, çaplılar çapsızlar, ufuklular ufuksuzlar otomatik olarak ortaya çıkar.

Son söz olarak da; kimse merak etmesin bizim eksenimiz meskenimiz kaymadı, yerli yerinde! (Hasan Kurt)

Yapılan temizlik

boşa gidecek!

Büyükşehir Belediyesi’nin Ganita’yı temizleme ve düzenleme projesine, farklı bir isimden destek geldi. Türkiye’de ve Trabzon’da sol cenahın en solundaki isimlerden biri olarak tanınan ve bilinen, milliyetçi cenahtaki arkadaşları ile de bir masa etrafında sohbet eden yazar Burhan Öztürk, önceki gün Ganita’da ki çalışmaları yerinde inceledi.

Öztürk, ‘Trabzon’a usta bir cerrah eli’ başlıklı değerlendirmemize şu yorumu yaptı;

‘Ganita’nın batı önünde güzel çalışma var. Gittim gördüm. Yalnız o mendireğin en az yarısını kopartmak lazım oradan. Yoksa yapılan temizlik boşa gidecek. Eski kayık çekilen yer, çöp yığınına dönecek. Bunu birinin başkana söylemesi gerek. Sanırım proje uygulayıcıları bizim denizi tanımıyorlar.O mendirekten fazla değil 10/15 metre alınması lazım.’

Burhan Öztürk’ün önerilerini herhalde Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, dikkate alır ve yapımcıları uyarır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum