Oltaya Vuranlar

Oltaya Vuranlar

Paslı Beyinler!

Gazeteci Cevat Kol, “Trabzonspor’un kalesinde üç iyi kaleci var. Bu lüks” diyen TRT yorumcusuna verdi veriştirdi.

Kol şöyle dedi:

“TRT’de yorumcu ‘Trabzonspor’un kalesinde üç iyi kaleci var. Bu lüks’ diyor.

Uğurcan, Erce ve Arda…

Ulan paslı beyin!

Erce’yi kaç maçta izledin, gördün. Fırsat geldi, ısınırken sakatlandı.

Ulan paslı beyin!

Arda’yı kaç maçta izledin.

Mavi boncuk dağıtmayı bir bırakın.

Uğurcan çok iyi kaleci, eyvallah...

Uğurcan ile Erce’yi, Arda’yı aynı kefeye koymak Uğurcan’a hakarettir.”

Cevat kardeşim, Türkiye’de paslı mı dersin, kafası karışık mı dersin, ne dersen de… Şeytani ve şeytanca fikri olan çok insan, çok spor yorumcusu var!

Mandacı kimdir?

Araştırmacı yazar Mehmet Nuri Sunguroğlu, birkaç gün önce sosyal medya hesabından ‘mandacı kimdir?’ diye sordu ve şöyle dedi:

“Daha dün FETÖ kalkışmasında düşman olarak suçladıkları Birleşik Arap Emirlikleri Prensini bugün Ankara’da kırmızı halıyla karşılayanların içeride mandacı aramaları komik olmaktan biraz daha fazla değil mi?

Türk Milletinin verdiği gerçek Kurtuluş Savaşında manda yönetimini reddeden, Türk Halkının kurduğu Cumhuriyetin kazanımlarını özelleştirme maskesi altında satıp savuranlardır mandacı!

Yapılan hiçbir şeyin parasını ödemeyen, deftere yazdıran ve üstüne üstlük bir de kaynak yarattık deyip garantiler vererek gelecek nesillerin yaşamını ipotek altına alanlardır mandacı!

Mustafa Kemal Atatürk’ün dişten tırnaktan artırarak yaptığı yatırımları yok pahasına telef edenlerdir mandacı!

Mandacı onlardır ki; bu güzel ülkemizin dağını taşını yabancılara peşkeş çekerek bir de milletin gazını almak için arkalarından sövenlerdir!

Liste uzun ama bunları anlamayana daha fazlası da az gelir.”

Eğri oturup, doğru konuşalım. Sunguroğlu haksız mı?

Devletin yanındayız!

Trabzon Büyükşehir Belediyesinin CHP’li Meclis Üyesi Turgay Şahin “İsterse Dolar 15 lira olsun.

İsterse akaryakıt 15 lira olsun. İsterse ekmek 10 lira olsun.

İsterse asgari ücrete, memur ve emekli maaşlarına zam yapılmasın. İsterse ilaç olmasın.

İsterse hazinenin 128 milyar doları yok olsun

İsterse yokluk, yoksulluk, yolsuzluk olsun... Yine de Devletin yanındayız” dedi.

Bu ülkede yaşayan herkes, hangi düşüncede, etnik yapıda olursa olsun, öncelikli olarak devletin yanında olacak. Bunun lamı cimi yok!

Devletin yanında olma ile hükümetin, yönetenlerin yanında olma farklı.

Turgay Şahin, ülkesini seven her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı gibi ‘devletin yanındayız’ diyor. Hükümetin yanındayız, demiyor!

ABD’ye neden gittiler?

Trabzon’dan bir grup işadamı geçtiğimiz günlerde ABD’ye gitti. ABD’ye giden işadamları sosyal medya hesaplarından bol bol fotoğraf paylaşıyor. Trabzon’da kimileri işadamlarının doların tavan yaptığı bir devirde neden ABD’ye gittiklerini sorgulamaya başlamış. Aslında sorgulanacak bir durum yok.

ABD, pandemi nedeniyle son aylarda bazı ülke vatandaşlarına vize vermiyor. ABD’ye ancak daha önce vize almış olanlar gidebiliyor. İkincisi, bu aylarda ABD’ye gidiş dönüş uçak biletleri en düşük düzeyde. ABD’ye gidenlerin hepsinin vizesi var. Ayrıca, ABD’de sonbahar aylarında indirimli alışveriş de yapılıyor. Otellerde de indirim var. Giden ekip fırsatı kaçırmayalım, gidelim dediler ve gittiler.

Hacısalihoğlu Dubai’de

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacısalihoğlu, Milletlerarası Odalar konseyinin toplantısına katılmak için Türkiye Odalar Borsalar Birliği Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu ile birlikte Birleşik Arap Emirliği’nin Dubai kentine gitti. Dubai’de bugünlerde bir de EXPO 2021 etkinliği var. 2020 yılında yapılması gereken etkinlik pandemi nedeniyle 2021 yılına ertelenmişti.

‘Akılları birleştirerek, geleceği yaratmak’ temalı etkinliğe dünyanın dört bir yanından 100’ün üzerinde ülke katılıyor.

Google’da etkinlik ile ilgili şu bilgiler yer alıyor;

“Her 5 yılda bir yapılan 6 ay süre süren Dünyanın en büyük etkinliklerinden biri olan Dünya Expo fuarını düzenleme hakkını 2020 yılında Birleşik Arap Emirlikleri’nin Dubai Emirliği kazanmıştır.

Dubai Expo 2020 insanlığın gelecekteki gelişimine ışık tutacak ve ortaya çıkacak olan başarılara ayna tutacak nitelikte 2020 yılında Dünya’nın en büyük fuar merkezi olarak belirlenmiştir. Dünyanın dört bir yanından çeşitli sektörlerden insanları birbirine bağlayacak Dubai Expo 2020 kültür sanat, bilim ve teknoloji alanlarında yenilikler ve icatlar için milyonlarca yeni düşünceler ve fikirler ile ilgili çok büyük bir etki yaratacak fırsat konumundadır.”

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.