Oltaya Vuranlar

Oltaya Vuranlar

Kılıçdaroğlu, takdiri de alkışı da hak ediyor!

Lise ve Üniversite yıllarından bugüne çeyrek yüzyılı aşkın bir süredir çizgisinden sapmayan, Necmettin Erbakan ile yola çıkan ve o gün bugün yolunu değiştirmeyen, eleştirel yazıları nedeniyle ayda bir hakim karşısına çıkan yazar Metin Kondelyıllardır eleştirdiği CHP’nin, Genel Başkanı ve Millet İttifakının Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında çoğu CHP’lileri de hayrete düşüren farklı bir yazı kaleme aldı.

Metin Kondel, ‘Kemal Kılıçdaroğlu’nu takdir etmek için bir süre neden var’ başlığı ile şunları yazdı;

Kemal Bey, iktidarın keyfi yönetimine isyan edip hak, hukuk, adalet! deyip Ankara’dan İstanbul’a kadar yürüdü. Şimdi onlar zor adım atıyorlar. Kemal Bey, CHP’deki ideolojik takıntılı Kemalist çıkıntıları haklı olarak parti vitrininden uzaklaştırdı. CHP’ye ülkenin bütününü Kucaklayan yapıcı bir parti görüntüsü verdi.

Kemal Bay. İYİ Parti’nin önceki seçimlere katılabilmesi için CHP’den 15 milletvekilini istifa ettirip İYİ Parti’ye gönderdi. Türk demokrasi tarihinde görülmemiş bir cömertlik bu. Ama gel de bazılarına anlat.

Kemal Bey, benzer bir fedekarlığı bugün CHP’nin ve Millet İttifakı’nın aleyhinde atıp tutan Muharrem İnce için de yapmıştı. Ama adam Kemal Bey’e teşekkür edecek yerde gitti parti kurdu Şimdi de Başkan olacağım diye köy köy dolaşıyor.

Kemal Bey, ta başından beri Millet İttifakı’nın bütün bileşenlerini yapıcı ve müşfik bir tavırla kucakladı. En kritik zamanlarda bile basına pozitif mesajlar verdi. Ve bugün seçimin en güçlü bloğu olan Millet İttifakı’nın tartışmasız baş mimarı oldu.

AK Parti Genel Başkanı Cumhurbaşkanı yıllarca Saadet Partisi’ni baraj altında süründürüp oylarını eritti. Siyaseti öğrendiği partiyi bitirmek için her yolu denedi. Ama Kemal Bey, Saadet Partisi’ne CHP’nin vekil listelerini açtı. Onlar SP’nin ocağına incir dikmeye çalışırken Kemal Bey bu köklü hareketi adeta yeniden var etti. İşte bu asalettir.

Kemal Bey, DEVA, Gelecek partilerine bile CHP’nin vekil listelerinde cömert davrandı.

Belki CHP’liler farkında değil ama Kemal Bey, kolektif bir aklın hakim olduğu Millet İttifakı yapısıyla CHP’yi artık dar bir kliğin değil, 21 yıllık yorgun bir iktidarın ötekileştirdiği her toplumsal kesimi kucaklayan bir kitle partisine dönüştü. Eh siyasette bu kadar farklı unsuru sabırla kaynaştırıp ülke için bir umuda dönüştüren bir insanı da takdir etmek gerekir.

Kemal Bey, iktidarın yıllar süren itibar suikastlarına göğüs gerdi. PKK’nın silahlı saldırısına uğradı. Sığır hırsızları tarafından darp edildi. Onca iftiraya saldırıya rağmen bir insan hala bu denli dimdik ayakta kalmasını başardıysa başka bir savaşı kazanması gerekmez’

AK Parti’de keyifler yerinde!

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın Trabzon mitingindeki kalabalık, AK Parti Trabzon teşkilatını keyiflendirdi. Mitingdeki kalabalığı yorumlayan kimi AK Partiler, ‘4 garanti 5 hatta 6 vekil de çıkartabiliriz’ demeye başladılar.

kimi AK Partili ise, mitingin Trabzon tarihinin en kalabalık mitingi olduğunu bile söylüyor. Bazı CHP ve İYİ Partiler ise, miting alanının ilçe, köy ve çevre illerden taşınan insanlarla doldurulduğunu öne sürerek, ‘Mitinge katılanlar ve getirilenler genelde geçim sıkıntısı çeken, ayda evine bir değil yarım kilo et alamayan vatandaşlar ile kamu kurum kuruluşları ve belediyelerde çalışanlar’ dediler.

Şükrü Kuleyin farkı!

İYİ Parti İstanbul 3. Bölge 4. sıra milletvekili adayı Şükrü Kuleyin’in Beylikdüzü’ndeki seçim ofisi arı kovanı gibi. Geçmişte AK Parti ve MHP’de siyaset yapmış ve bu partilere oy vermiş isimlerin yanı sıra spor camiasının da uğrak yeri olan seçim ofisinde akşam saatlerinde durum değerlendirmesi yapılıyor. Şükrü Kuleyin’e destek vermek için 4. bölge ilçelerinde ve mahallelerinde fahri ekipler oluşturulmuş. Arnavutköy, Avcılar, Bağcılar, Bahçelievler, Bakırköy, Başakşehir, Beylikdüzü, Büyükçekmece, Çatalca, Esenyurt, Güngören, Küçükçekmece ve Silivri ilçelerinde oluşturulan Şükrü Kuleyin fahri destek ekipleri cumhurbaşkanlığı seçiminde ise Kemal Kılıçdaroğlu’naçalışıyorlar.

Kuleyin’in fahri destek ekipleri geçtiğimiz hafta Büyükçekmece de geniş katılımlı bir toplantı gerçekleştirdi. Farklı siyasi partilerden emekli okul ve banka müdürleri, öğretmenler, akademisyenler, Milli eğitim müdürleri, profesyonel yöneticiler, Belediye başkan ve yardımcıları, farklı kurumlardan emekli üst düzey devlet memurları, müdürleri, farklı partilerin eski yöneticilerinden oluşan yaklaşık 150 kişi Şükrü Kuleyin ile bir araya geldi. 36 milletvekilinin seçileceği 3. bölgede, İYİ Parti’nin CHP ve AK Parti kadar milletvekili çıkarma ihtimalinin yüksek olduğunu söyleyen emekli okul müdürü K. Y. ‘Hedefimiz Şükrü kardeşimiz ile birlikte İYİ Parti’yi 3. bölgenin en güçlü partisi haline getirmek ve Meral Akşener’i başbakan yapmaktır’dedi.

Kuleyin’in seçim bölgesinde yaşayan Trabzon ve Karadenizliler de tam destek veriyor.

İmamoğlu ve Yavaş

Akşener ile geliyor!

Cumhurbaşkanı yardımcıları, İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanları Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş 10 Mayıs Çarşamba günü İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşenerile birlikte Trabzon’a gelecekler ve aynı gün saat 17.00 de Atatürk Alanında Trabzonlulara hitap edecekler ve destek isteyecekler. Akşener, İmamoğlu ve Yavaş’ın yanı sıra İYİ Parti Ankara milletvekili adayı Koray Aydın ve Konya milletvekili adayı Ünal Karaman’ın da ekiple birlikte gelebilecekleri bildirildi. Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Trabzon’a gelip gelmeyeceği henüz netleşmedi.

İYİ Parti ve CHP’nin Trabzon’da ikişer milletvekili alma ihtimalinin yüksek olduğunu söyleyen İYİ Parti kurmaylarından bir isim, ‘Trabzon’da yaptırdığımız anketlerde AK Parti yüzde 45 civarında gözüküyor. İyi Parti ve CHP ise yüzde 20’nin üzerinde’ iddiasında bulundu.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.