Oltaya Vuranlar

Oltaya Vuranlar

Ekrem İmamoğlu Trabzon'a geliyor!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, son anda bir değişiklik olmazsa 22 Aralık Perşembe günü Trabzon’a geliyor. Trabzonspor eski başkan ve teknik direktörlerinden merhum Özkan Sümer’in, Maçka’daki mezarını ziyaret edecek olan Başkan İmamoğlu, Sümer için düzenlenecek anma toplantısına katılacak.

Ekrem İmamoğlu’nun daha sonra Giresun, Ordu, Samsun, Amasya, Çorum’a gideceği tahmin ediliyor.

Ortahisar’ın iki köyünde iki farklı su parası!

Trabzon Büyükşehir Belediyesi TİSKİ Genel Müdürlüğü, köylerde kullanılan suyun m3’ünden 90 kuruş bedel alıyor. İlçelerde ise meskenlerde kullanılan suyun m3’ü 300 kuruş.

Ortahisar Belediyesine bağlı köylerin bir kısmından bir m3 su bedeli olarak 90, bir kısmından ise 300 kuruş alınıyor. Uğurlu mahallesi muhtarı Mustafa Kurt, “Uğurlu, Büyükşehir yasasından önce Ortahisar’a bağlanmıştı. Komşu köyler Karakaya, Yeniköy ise Büyükşehir yasası çıktıktan sonra Ortahisar’a bağlandı. Uğurlu Ortahisar’a daha önce bağlandığı için biz suyun m3’ünü 300 kuruşa, Yeniköy ve Karakaya 90 kuruşa kullanıyor. Ayrıca Uğurlu, Karakaya, Yeniköy ve diğer köyler aynı suyu kullanıyoruz” dedi.

Muhtar Mustafa Kurt, Uğurlu’da kanalizasyon sisteminin de bulunmadığını belirterek, “Ortahisar Belediyesi, Uğurlu’yu merkezdeki bir mahalle ile aynı statüde görüyorsa, Uğurlu’ya da aynı hizmeti vermek zorundadır. Mesela konutların akarı foseptiğe değil kanalizasyona bağlanmalı” diye konuştu.

80 yıllık Galip Kuru Temizleme kepenk kapatıyor!

Trabzon’un marka işletmelerinden biri ve kentte yaşayan hemen herkesin uğrak yeri olan; takım elbisesini, gömleğini temizlettiği, ütülettiği Uzun Sokak’taki Galip Kuru Temizleme, aralık ayı sonunda kepenk kapatıyor.

1940’lı yıllarda kurulan Galip Kuru Temizleme’nin üçüncü kuşak temsilcisi Zafer Sarı, “Trabzon’un ilk kuru temizlemecilerinden biri rahmetli babamın dayısı Emin Ali Baş’dı. Babam 1940’lı yıllarda dayısının yanında işe başladı. 1947 yılında Uzun Sokak’ta işyerini açtı. Bizim müesseseye Trabzon’da yaşayan hemen herkes uğramıştır, takım elbisesini, gömleğini temizletmiştir. Günümüzde, takım elbise giyenlerin, kravat takanların sayısı azaldı. Eskiden Uzun Sokak’ta gezinenlerin yüzde 90’ı takım elbiseliydi, bugün ise yüzde 90-95’i montlu, kotlu, ütüsüz pantolonlu.Toplumun giyim kuşamı değişti. 80 yıllık firmamızı kapatma kararı aldım” dedi.

Ukraynalı firmadan mücevher mağazası!

Trabzon Ortahisar’da yakında büyük bir mücevher mağazası açılıyor. Cumhuriyet Caddesi’nin Kunduracılar kavşağında, söylenenlere göre Ukraynalı bir firma tarafından açılacak olan mağazadaki tüm çalışanlar kadın olacakmış ve mağazanın 3. katında müşterilere ikramlar yapılacakmış.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.