Ruslar 1 yılda yapmıştı!

Ruslar 1 yılda yapmıştı!

Oltaya Vuranlar...

1917 yılında Trabzon’u işgal eden Ruslar, kentte kilometrelerce yol yapmıştı. İşte bu yollardan biri kent merkezini, eski adı Argalya olan Uğurlu’ya bağlayan yoldu. Ruslar, 8-10 metre genişliğindeki yaklaşık 10 km’lik yolu o günün şartlarında bir yılda tamamlamıştı. Rusların bir yılda tamamladığı yolu, 100 yıl sonra, gelişmiş araç-gereçler kullanılmasına rağmen 10 yılda tamamlayamadık.

Diğer yandan yapımına 10 yıl önce başlanılan, Ortahisar’ı Uğurlu’ya bağlayan ve büyük bölümü tamamlanan Karşıyaka-Uğurlu yolu da bir süre önce yeniden ihale edildi, ihaleyi kazanan yapımcı firmaya yer teslimi yapıldı. Yaklaşık 5 km’lik yola yeni köprülü kavşak ve imalatlar eklendi.

Gazeteciler o soruyu soramadı!

CHP Büyükşehir Belediye Meclis üyesi ve grup başkanı Turgay Şahin, Değirmendere vadisinde yapılacak olan otogarın yer seçiminin yanlış olduğunu ve bunu defalarca dile getirdiklerini söyledi. Şahin, Başkan Zorluoğlu’nun Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın emirlerine uymadığını öne sürerek şöyle dedi;

“Büyükşehir Belediye Başkanının Değirmendere vadisinde yapmaya karar verdiği 150 milyon liralık yeni otogarın yeri için Meclis’te çekincelerimi söylemiş ve ayrıca bu projeye ret oyu vermiştim. Son sellerden sonra bu konu Trabzon gündeminde sıkça tartışılmaya başlandı ve birçok kesim de benimle aynı fikirde olduğunu, yer seçiminin yanlış olduğunu beyan etti. Bunun üzerine Başkan Zorluoğlu, basın mensupları ile bir toplantı yaptı ve ilk flaş cümlesi; ‘Yeni otogar dere yatağına değil, dere yatağına yakın mevzuata uygun yapılıyor’ olmuş.

Bir basın mensubu da kalkıp Sn. Cumhurbaşkanı dere yataklarına yapı yapmayın diye bağırıp duruyor neden emirlerine uymuyorsunuz, bu inadınızdan neden vaz geçiyorsunuz deme cesaretinde bulunamadı. Sel gider kumu kalır. Unutulur gider yapanların yanına kar kalır.”

Otogarın yer seçimi bize göre de yanlış, ancak Başkan’ın kurmayları ve teknik heyeti yerin doğru olduğunu belirttiler.

Sürücü kursu ve Balta!

TBMM Çevre Komisyonu Başkanı, AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, dün memleketi Vakfıkebir’de bir sürücü kursunun açılışına katıldı. Balta, açılışta konuştu ve kurdeleyi kesti. Milletvekilleri, Bakanlar, Başbakanlar eskiden fabrika, üretim tesisi açılışları yaparken, günümüzde bakkal, market vs. açılışlarında boy gösteriyorlar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.