Oltaya Vuranlar

Oltaya Vuranlar

‘Heykel değil korkmayın!’

‘Heykel değil korkmayın!’

AKP Trabzon milletvekili ve çevre komisyonu başkanı Muhammet Balta, sosyal medya hesabından ’Heykel Değil Korkmayın’ başlığı ile yaptığı paylaşım farklı yorumlara neden oldu. Balta, paylaşımında ‘Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımızın bünyesinde kurulan Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ), Milli Muharip Uçağı'nın ilk parçasını üretti. MMU; 2023 yılında hangardan çıkacak, 2026 yılında ilk uçuşunu yapacak ve 2030’dan itibaren envantere alınacak.’ dedi.

Maden mühendisi olan Muhammet Balta, özel sektörde bir süre çalıştıktan sonra Vakfıkebir de ortak bir ambalaj ve naylon poşet üreten küçük bir tesis kurdu. 1999 seçimlerinde ANAP’tan il genel meclis üyesi seçildi. ANAP’ın dibe vurması sonrası AKP’ye geçti. İl Genel Meclis ve AKP il Başkanlığında bulundu. 2011 seçimlerin milletvekili seçildi. 61 ve 62. Hükümetlerde Çevre ve Şehircilik Bakan yardımcılığı görevinde bulunmuştu.

Üniversite yıllarında ve ANAP döneminde ülkücülere yakın olan ve Atatürkçü olarak tanınan Muhammet Balta’nın, paylaşımda ‘Heykel değil korkmayın’ şeklindeki ifadesi ile kime kimlere mesaj verdiği bilinmiyor.

Bu arada 3 dönemdir milletvekilliği yapan Muhammet Balta’nın 4. dönemde yeniden aday gösterilmeyeceğini iddia eden AKP’liler, ‘Muhammet Balta, vekillik sonrası TUSAŞ yönetimine girebilir’ dediler.

KTÜ de emekli hocalara

oda tahsis edildi mi?

KTÜ de son üç beş yıldır çok sayıda öğretim üyesi emekli oldu. İddiaya göre; emekli olan öğretim üyelerinin bir kısmı özel ve vakıf üniversitelerinde çalışırken, bir kısmı da bilirkişilik yapıyormuş. Bilirkişilik yapan öğretim üyeleri ise uzun yıllar görev yaptıkları fakültelerdeki odalarını kullanıyormuş.

Bu iddiayı Şubat ayında emekli olacak olan Prof. Dr. Saadettin Korkmaz’a sorduk.

Korkmaz şöyle dedi, ‘Bir ara emekli olan hocalarımız bir süre odalarını kullandı. Ancak daha sonra emekli olan hocalarımıza her bölümde bir oda tahsis edildi. Emekli olan arkadaşlar ara sıra gelip oturuyorlar. Öyle söylendiği gibi emekli olan hocalara oda falan tahsis edilmedi. Ayrıca, belki birkaç hoca bilirkişilik yapıyor olabilir. Ankara ve İstanbul’da emekli olan hocaların çoğu büyük şirketlerde danışmanlık vs. yapıyor. Bizim buralarda böyle bir imkan yok. TIP Fakültesinde emekli olan arkadaşlar özel hastanelerde çalışıyor’.

Prof. Dr. Korkmaz; KTÜ de 1. kuşak öğretim üyelerinin emekli olduğunu, Kendisinin de içinde yer aldığı 2. kuşak öğretim üyelerinin peyder pey emekli olduklarını kaydederek, ‘Üniversitede artık 3. 4. kuşak arkadaşlar görev yapıyor’ dedi.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.