20 Bin Kitaplık Kütüphane Ve Sanat Evi

20 Bin Kitaplık Kütüphane Ve Sanat Evi

Ortahisar Belediye Meclis üyesi Davut Çakıroğlu,Türk Dünyası Araştırma Enstitüsü Kültür Bilimleri Akademisinin, Sanat evine tahsis edilen Zeytinlik’teki eski valilik konutuna talip olduğu söylemiş...

Ortahisar Belediye Meclis üyesi Davut Çakıroğlu,Türk Dünyası Araştırma Enstitüsü Kültür Bilimleri Akademisinin, Sanat evine tahsis edilen Zeytinlik’teki eski valilik konutuna talip olduğu söylemiş ve ardından da orada 20 bin kitaplık bir kütüphane kuracaklarını belirtmiş. Çakıroğlu, bir yerde elçilik yapmış!

Türk Dünyası Araştırma Enstitüsü Kültür Bilimleri Akademisi, bildiğimiz kadarıyla beş on, öğretim üyesinin oluşturduğu bir oluşum. Fahri bir oluşum! Akademinin yönetiminde hangi hocalar yer alıyor, bilmiyoruz. Bildiğimiz, Türk Dünyası Araştırma Enstitüsü Kültür Bilimleri Akademisi eşittir Prof. Dr. Kemal Üçüncü.

Son yıllarda Hazine, Belediye kısaca devlet mülklerinin bazı özel vakıf ve derneklere tahsisi moda oldu.

Ortahisar’daki tarihi evler; siyaseten iktidara destek veren kuruluş amaçları doğrultusunda pek faaliyetleri olmayan dernek ve vakıflara tahsis edilmiş. Yalnız, ortahisar’daki evler mi? Trabzon’un farklı bölgelerinde de tahsisli evler, mekanlar ve kiraları ödenen daireler var!

Çakıroğlu’nun tahmihinimiz o ki; Kemal Üçüncü adına yaptığı talebe Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, çok doğru ve isabetli bir cevap verdi.

Genç,’Kütüphane çok değerli hizmet. Tarihi araştırma da çok değerli bir hizmet. Sanat Evinin, Ortahisar belediyesi vatandaşı sıfatımla sanat evi olarak kalmasını istiyorum. Bunun için açıkça mücadele ettim. Bizim sanatçılarımızı biraz daha fazla desteklememiz lazım. Daha fazlasını yapmamız lazım. Uluslararası Sanat günleri yapılan şehir. Uluslararası Tiyatro Günleri yapılan şehir Trabzon. 10 - 11 Sanat derneğinin birleştiği bir birlik. İçerisinde değerlendirme yapabilir mi onu konuşmamız lazım. Sizin teklifinizin ayrı bir münhasır tarihi bina da değerlendirilmesi daha doğru olacaktır. İnşallah müstakil bir bina konusunda değerlendirme yapabiliriz. Bina Sanat evinden alınmadı. Oranın Sanat Evi olarak kalmasını istedim’ dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.