TRABZONSPOR’UN DERDİ!!!

Trabzonspor bu sezon büyük bir çıkış yakaladı ve emin adımlarla zirveye doğru ilerliyor. Şu an için şampiyonluğun en büyük ve tek adayı konumunda… Futbol Tarihi’mizde İstanbul’un 3 büyüklüklerinin aynı dönemde bir Anadolu ekibi karşısında zirveden böylesine uzak kalmaları görülmüş olay değil! Üstelik ligin ilk yarısı da henüz tamamlanmadan… Elbette bu durumda Trabzonspor’a haklı olarak gurur duymak ve yoluna devam etmek kalıyor.

Temennimiz Trabzonspor’un şampiyonluğu… Bunun için çok yol kat edildiği ortada… Yine de futbolda “olmaz olmaz”dır. Yani Trabzonspor şampiyon olur veya olmaz… Çok çok büyük avantajı olsa bile bunu yaşarsak hep birlikte göreceğiz. Ancak; Trabzonspor’un bu muazzam başarısından ezeli rakipleri Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş değil de onların yancılarının rahatsız olması ne kadar tuhaf değil mi?

Aslında değil! Çünkü, ülkemizde spor ve özellikle de futbolda medyanın, spor basınının tarafsız olması görülmüş olay değildir! Medyanın büyük bölümü hem taraftır, hem amigodur! Büyük çoğunluğu goygoycudur. Raytinge, tiraja bakarlar… Renk körüdürler. Kulüpçüdürler ama, sadece kendi kulüplerinin çıkarları için söz eder ve kalem oynatırlar! Onlar için bir taraftar sloganı olan “Vur, kır, parçala. Bu maçı kazan”dan başka düstur yoktur.

Ancak bu sezon ne yapacaklarını şaşırmış durumdalar. Tarafı oldukları kulüplerin içler acısı hali karşısında tutundukları tek argüman “ Trabzonspor lider, maçları kazanıyor ama, iyi oynamıyor. Mutlaka puan kaybedecek. Bu hafta yenilecek, bir sonraki hafta yenilecek, öbür hafta mağlup olacak, 3 hafta sonra kaybedecek”tir!!!

Elbette bunlar olacak. Trabzonspor maç kaybedecek. Zaten bir maç yitirdi. Ancak kendi camialarına moral ve gaz vermek için habire aynı teraneleri tutturmak, Trabzonspor’a ve hatta onu takip eden Konyaspor, Başakşehir, Adanademirspor gibi takımlara büyük saygısızlıktır! Tabii bunların saygıdan ne anladıkları da muammadır ya neyse…

Kısaca Trabzonspor’un derdi tümü olmasa da bu medya maymunlarını fena gerdi… Ama hiç vazgeçmiyorlar! Her hafta papatya falı açıyorlar. Aslında tek dertleri Trabzonspor’un ezici üstünlüğü de değil… Tuttukları kulüplerinin çıkarları kendi geleceklerini de ilgilendiriyor! Düşünsenize Trabzonspor bu sezon şampiyon olursa – ki olacak gibi duruyor, bu medya şempanzelerinin hali nice olur?

Anlayacağınız Trabzonspor’un rakibi İstanbul’un 3 büyüklerinden çok bu sezon için medyanın büyük bölümüdür. Haberiniz ola…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum