Trabzonspor, Trabzon için ne ifade eder?

Başlıktaki bu sorunun yanıtı çok net: Trabzonspor, Trabzon için çok şey ifade eder.

Çevrenize bir bakın, çoğu kişi kabul etmiyor gibi gözükse de, Trabzonspor’u herkes işine geldiği şekilde kullanır. Zira Trabzonspor şehrin üzerinde bir devasa şemsiyedir. Yeri gelince yağmurdan korur. Yeri gelince gölge olur. Kapısına astığı bayrak ile dükkanının bereketi, sırtına giydiği forma ile vücut enerjisini sağlar. Turizmine su taşır…

Siyasetçi için de durum farklı değil. Hiç tanınmamış, yüzü hafızalarda yer edinmemiş insanlar siyasete adım atınca işe boyunlarına Bordo Mavili kaşkolu takarak başlar. Seçim meydanlarında kılık kıyafetler değiştirilirken boyundaki kaşkol seçimler bitene kadar hiç çıkarılmaz. Arının çiçekle olan mesaisi gibidir, siyasetçinin Trabzonspor’la olan ilişkisi. Bal yapacağı poleni alana kadar sürer. Hedefe varınca unutulur. Bunun için şu parti bu parti demeye gerek yok. Hepsi kullanır ama kuruma sahip çıkma söz konusu olunca çoğunu arayıp bulamazsınız. Mağduriyet halinde hak arama söz konusu olunca “partiye ucu dokunur” diye köşe bucak kaçarlar.

Trabzonspor şehrin maymuncuğudur! Maymuncuk halk dilinde her kapıyı açan anahtardır. Bordo mavili renkler siyasetçiler için böyleyken yöneticiler için de farklı değil. Bunu anlamanın en kolay yolu sosyal medya takipçilerine bakmaktır. 100-300 takipçisi olan kişiler yönetici olunca takipçi sayıları kısa sürede binlere ulaşır. Forma ve bilet verince birkaç on binler ceptedir! İşiniz varsa her kapı önünüze açılır. O renkler kredi olur, o renkler işinizin suyu olur. Bataktan sizi kurtarır. Trabzonspor gücü gemileri bile karadan yürütür. Bunu hiçbiri kabul etmez. Trabzonspor’da iş başı yaparken mal varlığı ile giderken ki mal varlığını yayınlayan kimse yok.

Medya için de durum farklı değil. Şehirde 300’ü aşkın gazeteci var. Spor, Trabzonspor yazmayan çok azdır. Gazete tirajları Trabzonspor’a endekslidir. Yetmedi, tıklanmalar bile bordo mavili renklere bağlıdır.

O zaman bu kıymetli madeni yok etmemek gerekmez mi? Sahip çıkıp korumak gerekmez mi? Elbette şampiyonluk önemli. Şampiyonluklar geçici, kalıcı olan Trabzonspor’dur. Ona sıkı sıkı sarılalım. Kem gözlere, art niyetli insanlara izin vermeyelim.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.