OKAN BÖYLE İSTEDİ

Trabzonspor şampiyonluk yarışında zor viraja girdi. Malatyaspor maçı ile başlayan sıkıntı devam ediyor. Nwakaeme’nin yokluğuna bir de takımın beyni Hamsik eklenince kader ağlarını örmeye başladı ve bordo mavili ekip sahada adeta lidersiz kaldı. Bakasetas’ın da takımı yönlendirmede etkisiz kalması, Abdülkadir’in ilk yarıda sakatlanıp oyundan çıkması, yedek kulübesindeki alternatifsizlik, yetmedi bütün bunlara karşı Giresunspor’un kalecisi Okan’ın olağanüstü çabası ile iki puan kayıp gitti.

Trabzonspor özellikle ilk yarıda yokları oynadı. Ligi domine eden, koskoca Trabzonspor ne kadar eksiği olursa olsun ilk yarıyı resmen çöpe attı. Rakip kaleyi bulan tek şutu bile bulamayan bordo mavili ekip, ikinci yarıda konuk ekibin tehditlerin görünce uzaktan kaleyi yoklamayı akıl etti. Bakasetas’ın şutlarının Okan tarafından çelinmesi ile moral motivasyonu zirve yapan Giresun, üstüne bir de gol bulunca kabus adeta Trabzon’un üstünü çöktü.

Kenarlara inip maç boyunca sıfırdan top kesmeyen Trabzonspor bunu belki de bir kere etkili şekilde Peres’le yaptı ve o da sıfıra inmeden tam zamanında topu kesti, Corneluis da kafa ile umut veren golü attı.

Son dakikalar ise bir futbol maçında pek rastlanmayan pozisyonlara sahne oldu. Önce penaltı pozisyonunu göremeyen hakem, VAR’dan yardımı alınca beyaz noktayı gösterdi. Bakasetas’ın penaltı atışını Okan çeldi. Ancak VAR bir kere daha devreye girdi ve atış tekrarlandı. Okan bir kere daha başarılı olunca maç berabere bitti. Trabzonspor bu sonuçla 2 puan kaybedip keseden harcamaya devam etti.

Maçın bu skorla bitmesinin En büyük nedeni konuk kaleci Okan’ın müthiş oyunudur. Ya da Bakasetas gibi bir oyuncunun bir penaltı atışını iki kez gole çevirememesi de denebilir.

Ligin ikinci yarısından beri yani Malatya maçı ile birlikte sıkıntılar başlamıştı zaten… Bunun nedeni Trabzonspor’un eksikleri yanında lider bir takıma karşı oynayan ekiplerin artı motivasyon yüklü olmalarıdır. Bu normaldir. Bundan sonra rakipler aynı tempoda oynayacaklar. Bunu daha önce yazmıştık. Çünkü lig artık can pazarıdır. Trabzonspor oynamayan sakatlarını ve hastalarını takıma katamazsa bu sıkıntı devam edecektir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.