FUTBOL CİDDİ İŞTİR AMMA!!!

Her profesyonel meslek gibi futbol da ciddi bir iştir. Hem iştir, hem san’attır, her temaşa sporudur. Maliyetli, külfetli bir oyundur da… Oynanması, icra edilmesi söylendiği gibi kolay, basit, sıradan değildir. Dünyanın en zor işlerinden biridir. Siz bakmayın “ Futbolcu işte ne olacak? Dünyanın parasını alıyorlar!” söylemlerine… Dünyanın parasını alsalar da her insanın yaşadığı, yaşamak istediği koskoca gençlikleri heba olup gidiyor! Dünyalıklarını yapmış olsalar da giden gençlikleri, yaşamadıkları çocuklukları bir daha yaşanmayacak şekilde geride kalıyor. Ve eğer futbolun içinde bir şekilde kalamazlarsa sudan çıkmış balığa dönmeleri büyük ihtimaldir!

Bu uzun girişi niye yaptım? Her halükarda eleştirmeye hazır bir topluma bir şeyler anlatabilmek için!!! Gördüğünüz gibi dün akşam oynanan Türkiye Kupası maçındaki Trabzonspor’un ortaya koyduğu futbola burun kıvıranlar var! “Böyle maçlarda rotasyon mu olur” diyenler, oynanan oyunu beğenmeyenler, futbolculara tepkili olanlar var! Sosyal medyaya bakarsanız çokça görürsünüz.

Doğrusu ben de takımı beğenmedim! En azından iki 3 as oyuncu ile başlanabilirdi. Geçen sezon henüz Süper Lig’e çıkmamış olan Adana Demirspor faciasını maç öncesi sezmiş, yazılarımla da ikaz etmeme rağmen yapılan saçma bir rotasyonla kupadan elenmişti Trabzonspor…

Ama bu dönem durum farklı. 19 lig, 4 Avrupa Kupası maçı oynayan Trabzonspor hem olağanüstü bir çıkış yaptı, hem sakatlar verdi, hem de mental ve fizik olarak hayli yıprandı. Bu nedenle Abdullah Avcı’nın kupa maçı tertibine ve seçimine saygı duyuyorum. Takımla her gün beraber olan o… Teknik ekibi, sağlık ekibi bütün hafta boyunca analiz yapıyorlar. Hem kendi oyuncularını, hem rakibi tartıyorlar. Bu nedenle “ Şu oynar mı, bu oynar mı?” teranelerini bırakalım.

Biraz da iyi taraftan bakalım: Siz dün Ahmetcan’ı gördünüz mü? Hiç hata yaptı mı? Ya partneri Hüseyin Türkmen’i? Peki aylarca oynamayan Erce Kardeşler’i? Sadece bu 3 oyuncunun performansı bile bana göre yeter ve gelecek için de umut vericidir. Her görüşe saygılıyım ama, ben önce kendi düşüncelerimi aktarmak istedim.

Trabzonspor sadece bir hafta nefes alacak. Bunun için onları kutlamak gerek. Konuk Boluspor’u da… Delikanlı gibi, oyunu çirkinleştirmeden mücadele ettiler. Pozisyon da buldular. Taraftara da şapka çıkarıyorum. O soğuk havada o stadyuma gelmek, destekten daha büyük anlam ifade ediyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.