Avcı işi sıkı tutuyor!

Başakşehir ile oynanan maçta galibiyet gelmese de ilk yarı liderliğinin özellikle ezeli rakiplere büyük puan farkı yapılarak elde edilmesi, ardından Boluspor ile oynanan Ziraat Türkiye Kupası maçında tur geçilmesiyle birlikte Trabzonspor, 2021 yılına noktayı mutlu bir şekilde koydu.

En yakın takipçisi Konyaspor ile puan farkı 7. Fenerbahçe’ye 14, Beşiktaş’a 18, Galatasaray’a 19 puan fark yapıldı.

Ziraat kupasında yedekleri gün ışığına çıkarıp yönetimin ve camianın önüne koydu. Adeta ayna tuttu. Boluspor’u ite kalka kupada saf dışı bıraktı. Galatasaray gibi evindeki aynı ligdeki rakibi önünde acı sürpriz yaşamadı.

Bazı takımlar lig yarışında kupaya sıcak bakmıyor, lig maratonunda ayak bağı görüyor. Yedek kulübesini bu yüzden sahaya süren takımlar az değil. Galatasaray, Denizli karşısında bunun bedelini ödedi. Aynı havayı Trabzonspor’da da sezdim. Avcı tamamen lige konsantre olup yol almak istiyor. Rakiplerinin farklı kulvarda yarışmasını istiyor. Onlar oynarken takımı dinlenecek. Bir yanda 700 milyon getirisi olan lig, diğer yanda 5-7 milyon getirisi olan kupa. Siz olsanız hangi yola baş koyarsınız?

Teknik direktör Abdullah Avcı sakatlıklar nedeniyle transfer politikasında istem dışı değişikliğe gitti. Edgar’ın sezonu kapatması ile bu mevkiye önceliği öne aldı. Gervinho’nun yerine alınan Kouassi’nin ne vereceğini göreceğiz. Çin liginden gelen bu oyuncu kapalı kutu. Ekonomik koşullar göz önüne alındığında borçlu olan bütün takımları, zorlu bir ara transfer dönemi bekliyor. Elinde kullanamadıklarını satıp sıcak para bulan işini görür. Dövizin durumu göz önüne alınırsa uyku kaçıran gecelere girildi demektir.

Trabzonspor Asbaşkanı Ertuğrul Doğan, “Hocamız kimi isterse alırız” demişti. Buyurun alın. Siz siz olun almak için almayın. Menajer oyununa gelip kulübeyi kalabalık yapmayın. Eldeki işe yaramayanları satıp kulübe kaynak sağlayın. Makine parçası gibi olsun. Yerine konduğunda makine çalışsın. Koita, Yunus Mallı, İsmail Köybaşı gibi olmasın. Diabate ve Flavio gibi parasını kendiniz verip komşuya oynamak için göndermeyin.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.