2022 FUTBOL İÇİN ZOR BİR YIL OLACAK!

Ekonomiden siyasete, spordan sağlığa kadar ülkemiz kötü bir yılı geride bıraktı. Bizi ilgilendiren kısmı futbol. Milli takım hayal kırıklığı yarattı. Avrupa şampiyonasında sıfır çekti. Milli takımda Şenol Güneş dönemi bitti. Güneş’in başarısız olması için adeta bütün odaklar birleşti. Alman Stefan Kuntz dönemi başladı. Kuntz’u “Pamuklara saran İstanbul medyası, ayağına taş değmemesi için yol inşaatına bile soyundular!”

Milli takım düzeyinde bunlar olurken kulüpler bazında tablo çok farklı değildi. Trabzonspor Avrupa kupalarından erken elenip lige konsantre olmanın semeresini aldı. Lider en yakın takipçisi Konyaspor’a 7 puan fark atarken ezeli rakiplerini ligin altına doğru itti. Beşiktaş Şampiyonlar Ligi’nde milli takım gibi sıfır çekti. Ligde büyük yara aldı. Siyah beyazlı takım teknik adam değişikliğine gitti. Başkan Ahmet Nur Çebi’yi zor bir süreç bekliyor.

Fenerbahçe için de tablo farklı değildi. Avrupa hüsran. Lig ite kalka yürüyor. Pereira ile yollar ayrıldı. Başkan Ali Koç arşiv karıştırmaya başladı. 2010-11 sezonunu köpürtmeye kalkıştı. Mahkeme bitmiş. Şampiyonlar Ligi’ne alınan Trabzonspor’un üzerinden kendine yer edinmeye çalışırken kendi tribünlerinin “yönetim istifa” çığlıklarını duymamazlıktan gelip, algı oluşturmaya çalışıyor. Ortada başarısızlık olunca amaç hasıl olmuyor. Ali Koç’u da zor bir süreç bekliyor.

Galatasaray’da Fatih Terim’in koltuğu Avrupa’ya bağlı. Gruplardan yenilgisiz çıkıp bu kredi ile yol alırken, Türkiye Kupası’ndan Denizlispor’a yenilerek elendi. Ligde durumu ortada. En kötü sezonlardan birini yaşıyor.

Terim’i karamsar bir 2022 yılı bekliyor.

Sezonun en istikrarlı takımı Trabzonspor’dan sonra Konyaspor oldu. Konyaspor sınırlı bütçesi ile ortaya koyduğu futbol ile alkış aldı, mütevazı kadrosu ile ilk yarıda başarılı oldu.

Trabzonspor Abdullah Avcı ile iyi bir ivme yakaladı. Her ne kadar “rekorlarla ilgilenmiyorum” dese de tarihin sayfalarına not düşecek başarılara imza attı. Trabzonspor özlediği o şampiyonluğa bu kadar yaklaşmışken hüsran yaşamak istemiyor.

2022 yılının spor camiasına sağlık mutluluk getirmesini diliyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.