Trabzon'un altyapısı...

Trabzon son yılların en büyük altyapı çalışmalarına tanık oluyor. Kentin her tarafı deyim yerinde ise şantiyeye dönüşmüş durumda..

Tarihi kimliği ile Karadeniz Bölgesinin önemli kentlerinden biri olan Trabzon’daki çalışmaların pandemi dönemine rastlaması bir anlamda Başkanın sansı olarak değerlendirilebilir.

Pandemi ile tanıştığımız 2010 Mart ayından bu yana zaman zaman sokak kısıtlamalarının yaşanması, bazı işyerlerinin kapalı olması Cadde ve sokaklarda başlatılan altyapı çalışmalarının daha rahat yapılmasına neden oldu.

Trabzon’un içme suyu, kanalizasyon, doğalgaz ve telekomünikasyon altyapısında büyük bir değişimin yaşandığı çalışmalar için Başkan’ın bürokrasiden gelmesi bir avantaj olarak değerlendirilebilir.

Siyasetten gelen Belediye Başkanları böylesine devasa bir çalışma için iki kere düşünmek zorundadırlar. Sayın Zorluoğlu’nun Valilikten gelmesi onun en büyük avantajlarından biridir.

Tarihinin hiç şüphesiz en kapsamlı, en büyük altyapı çalışmasının başlatıldığı ve Trabzon’un her tarafının adeta şantiyeye döndüğü çalışmalarda Ortahisar ilçemizde 47 mahallede, 565 kilometre içme suyu hattı yenilenirken, 170 kilometre civarında kanalizasyon, 70 kilometre civarında da yağmur suyu hattı döşeniyor. Yaklaşık 400 kilometrelik, bir telekomünikasyon altyapısının da oluşturulduğunu söyleyebiliriz.

Avrupa Birliği, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Trabzon Büyükşehir Belediyesince sağlanan finansmanla hayata geçirilen proje Trabzon tarihinin, en kapsamlı ve en büyük altyapı çalışmasıdır.

Bu çalışmayı gerçekleştirenleri kutluyoruz.

Ancak, yaklaşık 1.5 yıldan bu yana büyük sıkıntılar yaşayan, birçoğunun iflasın eşiğine geldiği esnaf kesiminin yaşadığı ekonomik sıkıntıların da gözönünde bulundurulması ve çalışmaların yaz ayının hemen arefesinde tamamlanması en büyük dileğimizdir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.