Katar, futbola ne katar!

Trabzonspor devre arasında işi sıkı tutuyor. Eksiklerini kapatmak için uyum sorunu olmayan bir makine parçası değişimi edasıyla nokta transferler peşinde koşuyor. Edin Visca transferi, iki kulübün başkanı Ahmet Ağaoğlu, Göksel Gümüşdağ ve Edin Visca’nın kameralar önündeki basın toplantısı ile hayata geçti. Üçlü birbirlerine methiyeler dizdi. “Zeytinyağı fiyatları bu yüzden artmış olabilir mi!” diye düşünmedim değil. Asıl dikkatimi çeken toplantı dışındakilere yapılan teşekkürler. Pişmiş aşa su katacak değilim. Servet verilip alınan bu oyuncu için rakamlara girmek, ateşe el sokmak gibi olur. Hangi taraftar sorgular ki? Onlara sorsanız, “Visca gibi birini daha alın” derler. Zaman her şeyin ilacıdır. Şampiyonluk halinde bir milyon daha ödenir maddesinin çıkması iyi olmuş. Başakşehir başkanı Gümüşdağ bu işi biliyor. Tebrik etmek lazım. Oluşturduğu kadro ile şampiyonluk yaşadı. Büyük kulüplerin parasını ve hayır duasını oyuncu satarak aldı! Kulüp böyle yönetilir. 12 yıl önce aldığı oyuncusunu çuval dolusu para ile satarak hem kulübüne kaynak sağladı hem de elindeki önemli bir gider kaleminden kurtulmuş oldu. “Kaymaklı kadayıf” gibi oldu! Bordo mavili takım “keşke” dememek için elini güçlendiren hamleler yapıyor. Tarihten ders alıp sütten ağzı yandığı için yoğurdu üfleyerek içiyor. Rakipleri ipe un sermiş. Belli ki lider cereyan yapacak hiçbir kapıyı açık bırakmak istemiyor. Hani haksız da değil. İki yıl önce 8 maçta şampiyonluğu verdiği Başakşehir kapısını bu sezon Visca’yı alarak kapatmış oldu.

Gelelim Katar’a;

Adına “Süper” dediğimiz, içini doldurmak için sapından tutup ülke dışına taşıdığımız Süper Kupa finali bu kez Katar’da oynandı. Devre arasında bir haftalık dinlenme fırsatını yaşayamadan Beşiktaş ve Antalya yollara düştü. Pandemi nedeniyle futbolcularının Covid’e yakalanmasını dert ederken Katar’da oynanan bu final herkesi şok etti. TFF Başkanı Nihat Özdemir özetle işin parasal olduğunu “maddi gelir” ifadesini kullandı. Bu Katar ligimize kupamıza bir şey katar mı bundan emin değilim. Türkiye’de satılan fabrika ve kurumların her birinin altından Katar çıkıyor. Ülkeyi yönetenler sık sık Katar’a gidiyor. Muharrem Usta döneminde Trabzonspor da böyle bir yanlışa iştirak etmişti. Takım hafta ortası apar topar sağlık turizmine su taşımak için Katar’a gitti. Kime ne kattığı hala bilinmiyor! Ülke olarak bazı şeylerin farkında değiliz. Biz Katar’a giderek Türkiye’ye mi değer katıyoruz, bir avuç Katar’ı mı dünyaya tanıtıyoruz? Adamlar parası ile at oynatıyor. Hepsi bu.

Katar sevdası Trabzon’a, Türkiye’ye bir şey katmaz.

Finalde yaşananları gördük. Sansürlü bir final izledik. İçeride bir şeyler yaşandı. Yönetmen “bazı olayları vermeyelim iyi olmaz” diyerek ay ışığında izleyicileri gezdirdi. Penaltılarla kupayı kazanan Beşiktaş’ı kutluyoruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.