Abdullah Şanlı

Abdullah Şanlı

Camia birlik olursa bütün zorluklar aşılır

Geçenlerde, Hasan Kurt’un yönetiminde yayımlanan ‘Trabzonspor’u Yönetenler’ adlı esere göz atarken, Trabzonspor Başkanı Ahmet Ali Ağaoğlu ile yapılan bir söyleşi dikkatimi çekti.

Başkan Ağaoğlu, "Ben ve arkadaşlarım göreve geldiğimiz günden beri bu büyük Trabzonspor camiasına güvendik. Trabzonspor camiası birlik olursa yenemeyeceği hiçbir zorluk yoktur. Camiamız, en büyük gücümüzün ‘Biz’ olmak olduğunu görüp bundan vazgeçmesin yeter. Sen, ben, o bizi bir yere taşımıyor. Ancak, ‘biz’ olursak Trabzonspor doğru ve iyi yerlere taşınır" diyordu. Ağaoğlu, bu ifadeleri 2019 yılında söylemişti.

Ağaoğlu'nun, tespitlerinde haklı olduğu, açık ve net ortada! Başarının, ana nüvesi iyi ve kötü günde birlik ve beraberlikten geçiyor.

Ağaoğlu ve ekibi yönetime geldiği günlerde Trabzonspor zor bir süreçten geçiyordu. Ağaoğlu, "Trabzonspor’un düzlüğe çıkması biraz zaman alacak. Bu yine Trabzonspor camiasına bağlı bir süreçtir. Eğer hep birlikte, el ele, yan yana ve biz bize Trabzonspor’u sahiplenirsek bu süre kısalır. Ama geçmişte yapılan hatalar tekrarlanır, kavgalar ve kaoslar yeniden camianın üzerine çökerse o zaman süre uzar. Trabzonspor’un çok şeye ihtiyacı var ama hiçbir şeye ihtiyacı yok. Tek ihtiyacımız olan huzurdur. Huzur sağlandığında Trabzonspor ihtiyacı olan her şeyi alır. Her zorluğu aşar, her güçlüğü aşar, her gücün karşısında durur, yeter ki birlik olalım, huzurlu olalım, gerisi hallolur" demişti.

Başkanın, söylemlerinin üzerinden iki üç yıl geçti. Ve bu süre içerisinde Başkanın da ifade ettiği gibi Trabzonspor camiası kenetlendi. Ekonomik dengesizlik düzeltildi. Kulüp ekonomik olarak sırat köprüsünden geçti. Kulübün iyi yönetilmesi sahaya da yansıdı. Taraftar da üzerine düşeni yerine getirdi.

Trabzonspor, önceki sezon şampiyonluğu son haftalarda sahada değil, saha dışındaki etkenler nedeniyle kaybetti. Geçen sezon, ligi 4. sırada bitirdi. Bu sezon lige fırtına gibi başladı. İlk yarıyı açık ara önde tamamladı.

Yönetim kurulu, Trabzonspor’un şampiyonluğun en büyük favorisi olmasına rağmen devre arasında üç önemli transfer yaptı. Bu transferlere önümüzdeki günlerde bir oyuncu daha eklenecek. Bordo- mavili takımın hemen her mevkisi alternatifli hale getirildi.

Trabzonspor, bu kadro ile bu sezon değil gelecek sezon da iddialı duruma geldi. Trabzonspor’un toparlanmasında Başkan Ahmet Ağaoğlu’nun yanı sıra Asbaşkan Ertuğrul Doğan’ın etkisini ve rolünü göz ardı edemeyiz. Ertuğrul Doğan, Trabzonspor tarihinde ekonomik olarak kulübe en büyük katkıyı ve desteği veren isimdir. Doğan, iki-üç sezon içerisinde Trabzonspor’a 400 milyon lira (Eski para ile 400 trilyon) destek verdi. Doğan, kulüp sıkıştığında gözünü kırpmadan, paramı alabilir miyim, demeden parayı verdi, birkaç ay sonra aldı veya almadı.

O nedenle, Trabzonspor’un başarısında Ertuğrul Doğan, faktörü unutulmamalıdır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.