Trabzonspor hazırcı!

Devre arası transferlerinin başlamasına bir haftalık süre kalmasına karşın piyasada (!) beklenen hareketlilik yok. Ekonomik açıdan dar boğazda olan takımlar ince eleyip sık dokurken nokta transferler yapma peşinde. Kadrolarda ciddi yabancı yığılımı var. Elden çıkarıp, paraya döndürerek hareket alanını genişletmek hiç de kolay değil. Sözleşmesinin arkasına sığınan yabancılar bonservisini istiyor. Yetmiyor, birçoğu da “paramı ver, bonservisimi ver gideyim” diyor. Döviz fiyatları ortada. Trabzonspor son bir iki yıldır ilginç bir yöntem bulmuş. Oyuncuyu bir takıma kiralık veriyor, parasını da kendi ödüyor. Diabate örneğinde olduğu gibi. Amaç, yabancı kontenjanı açmak.

Avcı’nın başarısını inkar etmek doğru olmaz. Abdullah Avcı kolay anlaşabileceği daha doğrusu idare edebileceği bir yönetimle çalışıyor. Asbaşkan Ertuğrul Doğan’ın, “Hocamız kimi isterse alırız.” söylemi bunu doğruluyor. Ama futboldan azıcık anlayanlar da “Transfer tek başına teknik adama bırakılacak kadar basit bir olay değildir.” Bizden söylemesi!

Diğer taraftan Abdullah Avcı futbol tarlasında ekip biçme işleri ile uğraşmıyor! Alt yapıyı kullanma, özendirme, yönlendirme gibi söylemlerde var, eylemde yok. Ünal Karaman kaç gencin önünü açıp yukarı çıkardı. Uğurcan’dan tutun Abdulkadir’lere, Yusuf Yazıcı’ya kadar birçok isim var.

Peki Avcı’da böyle isim ve sayı var mı? Yok.

U19 Türkiye Şampiyonu oldu. Takımda kaç oyuncu var?

Avcı hazır oyuncu istiyor.

Yaşlı olsun, tecrübeli olsun. Yabancı genç olsun… Parasını dert etmiyor.

Visca’yı Trabzonspor’a kazandırmak işi imzaya kaldı…

Başakşehir önemli bir külfetten ticaret yaparak kurtuluyor. Trabzonspor 2.5 yılık sözleşme imzalatacak deniyor. Üç milyon Euro bonservis bedeli verilecek. Başakşehir yönetimi şöyle ilginç bir madde de koydurmuş. Trabzonspor’un şampiyon olması halinde bir milyon Euro daha alacak. Adamlar Trabzonspor’un şampiyonluğuna Trabzonspor yönetiminden daha çok inanıyorlar ki bu maddeyi koymuşlar. Yusuf Yazıcı’yı verirken “Lille şampiyon olursa bir milyon daha alırız” dedik mi?

Transfer ciddi iştir…

Bilgi, öngörü ve yetenek ister.

Takımlar hazırcılıktan kaçınmalı.

Hazıra dağ dayanmaz.

Devre arası transferi sessiz gidiyor.

Bu sessizlik pek de hayra alamet değil.

Trabzonspor yönetimi yaşadıklarından ders çıkarmış ya da endişeleri var ki işi sıkı tutmaya çalışıyor. Üç dört oyuncu transfer yapmasının altındaki gerçek bu. Bu kez fırsatı kaza etmek istemiyor. Ama şunu unutmamak lazım; devre arası transferleri zor ve pahalıdır. Kimse size iyi oyuncusunu vermez. Başakşehir’den giden oyuncuların büyük bir kısmı gittikleri takımlarda çok da başarılı değiller. Visca’nın maliyetiyle ilgili çok konuşulacağı kesin. Futbolu ile bunu kapatabilir. O da kendisinin elinde.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.