Oltaya Vuranlar

Oltaya Vuranlar

TRABİTAŞ KAÇ KİŞİ ÇALIŞTRIYOR?

Trabzon’da resmi ve özel sektörde çalışan çabalayan, üreten, istihdam sağlayan kurum ve kuruluşlara yönelik zaman eleştiriler olur. Bu eleştirilerin bazıları yapıcı olurken bir kısmı da yıpratıcıdır.

Trabzon Büyükşehir Belediyesinin birkaç şirketi var. Bu şirketler arasında öne çıkan TRABİTAŞ’dır. TRABİTAŞ Trabzon il genelinde ve Ortahisar’da çok sayıda otopark, restoran, cafe. vs. işletmeciliğini yapar. Şirket, kamu görevi yaparken diğer yandan da yüzlerce kişi çalıştırır. TRABİTAŞ’ın işlettiği otoparkların ücret, özel sektörden daha düşüktür. Restoranlar da ise sunulan menü 5 yıldızlı otellerin menüsünden farksızdır. İşletmelerden elde ettiği geliri, çalışanlarına dağıtır. TRABİTAŞ, işletmelerinin ticari bir kaygısı olmadığı için fiyat uygulaması piyasanın çok altındadır. Ayrıca TRABİTAŞ’ın ücretsiz otoparkları da vardır.

TRABİTAŞ’ta yaz aylarında 400, kış sezonunda ise 300 kişi çalışır. TRABİTAŞ’ın çalıştırdığı bir kişinin maliyeti aylık 6 bin lira civarında. Çalışanlar da ayrıca sendikalı. TRABİTAŞ’ın çalıştırdığı elemanlara ayda 1 milyon 800 bin, yılda ise 25 milyon civarında ödeme yapar.

TRABİTAŞ, bugün Büyükşehir Belediyesinin en gözde şirketlerinden biridir. Diğer şirketlerin bütçelerinin önemli bir kısmı hatta bazılarının tamamı büyükşehir belediyesi bütçesinden karşılanırken TRABİTAŞ kendi yağıyla kavrulur ve iyi de hizmet verir.

TRABİTAŞ’a yönelik eleştirilerde, falan çay bahçesindeki çay fiyatının veya kahvaltının fiyatının yüksekliğidir. Bir bardak çay neden 1.5 TL, kahvaltı neden pahalı vs. Şirket, 300 kişi çalıştıran şirketin çayı kahvaltıyı herhalde ücretsiz vermesi isteniyor. Şirket piyasanın yarısı hatta üçte biri fiyat politikası uyguluyor yine eleştiriyor.

Burada amaç aslında üzün yemek değil bağcıyı dövmek olsa gerek.

Uzun sokak Tanjant’a

bağlanıyor!

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Ortahisar ilçe merkezindeki otopark sorununu büyük ölçüde gidermekle kalmadı, yakın bir zamanda Uzun sokak ile Tanjant’ı da birbirine bağlayacak.

Tarihi Karagöz meydanına yıllar önce yapılan eski adı Karma ortaokulu olan Cudibey ilköğretim okulunun yer aldığı arsayı geçici otopark olarak hizmete açan Büyükşehir Belediyesi, arsanın Uzun Sokak tarafında Polis karakolu karşısındaki öğretmen evini de yıktı. Tabakhane’den Uzun Sokak'a giren araçlar Cudibey otoparkında park ettikten sonra meydan trafiğine girmeden tanjanttan tekrar batı istikametine gidebilecek. Böylece Uzun Sokak'ta tanjantta bağlanmış olacak.

Öte yandan Büyükşehir Belediyesi, Cudibey otoparkına yönelik büyük bir proje hazırlayacağı öğrenildi. Projede bölgenin üstü meydan olacak alt katlar ise otopark ve dolmuş durakları olarak kullanılacak. Meydanın çevresinde cafeler ve çay bahçeleri yer alacak.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.