Oltaya Vuranlar

Oltaya Vuranlar

Necati Hoca’nın kütüphanesi ve Bakan Karaismailoğlu!

Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanı Oflu Adil Karaismailoğlu’nun babası Necati Karaismailoğlu’nun bir dönemler Trabzon’un en gözde ve saygı duyulan İlköğretim müfettişlerinden biriymiş.

Bakan Karaismailoğlu’nun anneannesi ile kendisinin babaannesinin kardeş olduğunu söyleyen Dr. Osman Yıldızlar, ‘Merhum Necati amca, Of’tan çok Beşikdüzü’nde sevilir ve sayılırdı. Necati amcanın eşi Beşikdüzlü Kukulların kızıydı. Trabzon öğretmen okulu öğretmenlerinden yanılmıyorsam Ahmet Kukul hocanın kardeşiydi. Necati amcanın Of’ta yıllar önce köyüne gittiğimde evi, kitaplarla dolu idi. Müthiş bir kütüphanesi vardır. Necati amca çok okurdu. Kütüphanesi duruyor mu, bilmiyorum. Adil beyin abisi de Turgut Nedim Karaismailoğlu meslektaşımdır. Samsun’da Medikalparkta ortopedi profesörüdür’ dedi.

İpekyolu’nun arazisi

Trabzon üniversitesine!

Akçaabat Sögütlü’deki Trabzon Üniversitesi’nin, bulunduğu yerden bir başka yere taşınacağı haberleri Akçaabat ilçesinde ve Üniversite civarında büyük tepkilere neden olmuştu.

Trabzon Üniversitesi, Birkaç yıl öncesine kadar KTÜ’nün Sögütlü kampüsü idi. Trabzon Üniversitesi kurulunca buradaki fakülteler Trabzon Üniversitesine bağlandı.

Trabzon’da yıllar önce bir de özel İpek Yolu Üniversitesi kurulmuştu. Kağıt üzerinde onlarca kişinin kurucusu olduğu özel İpek Yolu Üniversitesi, Akyazı’nın güneyindeki hazine arazisine talip oldu. Ve bu arazi İpek Yolu Üniversitesine tahsis edildi. Ancak, İpekyolu Üniversitesi bir türlü kurulamadı. Trabzon Üniversitesi Rektörlüğü, İpek Yolu Üniversitesine tahsis edilen araziye talip oldu. Arazi geçenlerde Trabzon Üniversitesi’ne verildi.

Trabzon Üniversitesi Rektörü, İpek yolu Üniversitesine tahsis edilen araziye yeni fakülte ve bölümler açma niyetinde.

Üniversite rektörü ilahiyatçı Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu, Akyazı’nın güneyindeki bu alana yeni fakülte ve bölüm binaları yapacaklarını söyledi. Aşıkkutlu, ‘Trabzon Üniversitesi bir yere taşınmıyor. Yerli yerinde Akyazı’daki araziye üniversitemize bağlı yeni fakülteler yapacağız’ dedi.

Bu arada Trabzon üniversitesinin Çimenli sahilindeki İlahiyat Fakültesi binası ve arazisinin satılacağı ve ilahiyat fakültesinin Akyazı’daki araziye kurulacağı ileri sürüldü.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.