Oltaya Vuranlar

Oltaya Vuranlar

Geleceğin vekilleri!

Trabzon’da önümüzdeki seçimde bugünlerde isimleri öne çıkan çok sayıda kişinin vekil adayı olacağı konuşuluyor. İktidar Partisi’nde vekilliği devam edecek isimlerin başında Salih Cora geliyor. Cora’nın dışındaki vekillerin devre dışı bırakılacağı söyleniyor. AK Parti’nin ilk iki sırasında Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ile Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’in yer alacağına kesin gözüyle bakılıyor. Ortahisar Belediye Başkan adaylığı için ise en şanslı ismin Selahattin Çebi olduğu söyleniyor.

CHP’de ise kimileri Ahmet Kaya’nın yine 1. sıra adayı gösterileceğini söylerken kimileri de önseçimde sandıktan kim çıkarsa ilk sıraya getirileceğini belirtiyorlar.

İYİ Parti’de Hüseyin Örs’ün tahtına göz diken çok sayıda isim var. İYİ Parti’de temayül yoklamasında öne çıkan aday adaylarının sıralamasını ise Genel Başkan Meral Akşener yapacak. Deva Partisi’nde, ilk sıraya Prof. Dr. İhsan Günaydın’ın getirileceği tahmin ediliyor.

Zorluoğlu’na

ayak uyduramıyor!

Avrupa Birliği Katılım Öncesi Mali Yardım Programı (IPA) kapsamında Trabzon Ortahisar ilçesinde başlatılan altyapı çalışmaları devam ediyor. Projeye, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Trabzon Büyükşehir Belediyesi bağlı kuruluşu TİSKİ Genel Müdürlüğü de 130 Milyon TL’lik destek veriyor. Proje kapsamında Ortahisar’ın ihtiyaca cevap verme noktasında eksik kalan 565 kilometrelik içme suyu şebekesi sil baştan yenileniyor.

Ortahisar ilçesinin gelecek 50 yılda altyapı sorunu yaşanmamasını sağlayacak projenin yüklenicisi Naz inşaatın, başlangıçta işe hızlı başladığı son günlerde ise çalışmaları 1. viteste sürdürdüğü gözlemleniyor. İçin ekipler gece Ortahisar ilçesinde bulunan Kunduracılar Caddesi, Uzun Sokak, Atatürk Alanı, Gazipaşa Caddesi ve Maraş Caddesi’nde yürütülen kanalizasyon, yağmur suyu hattı, içme suyu, doğal gaz ve telekomünikasyon çalışmalarının bitirildiği, üst yapı çalışmalarının ise yavaş ilerlediği kaydediliyor.

Yapımcı firmanın Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’na ayak uydurmada zorluk çektiğini belirten vatandaşlar, ‘Trabzon kent merkezinde alt yapı çalışmaları tamamlanalı aylar oldu. Buna rağmen üst yapı çok yavaş ilerliyor. Diyorlar.

Asrın projesi

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, “Sadece dev bir içme suyu projesini hayata geçirmiyoruz. Aynı zamanda biz bu projeyi Trabzon’un mevcut altyapısının bütünüyle yenileme adına bir fırsat olarak görüyoruz. Proje tamamlandığında Ortahisar ilçemizin içme suyunun daha da kaliteli hale gelmesinin yanında kanalizasyon ve yağmursuyu anlamında da bir sorunu kalmayacak. Öte yandan içme suyu hat kanallarının yanında ek bir kanal açılıp elektrik ve telekomünikasyon firmalarının kullanımına sunuyoruz. Bu proje Trabzon tarihinin en büyük projesidir” dedi.

Eski topçularla görüştü!

TFF yönetim kurulu üyesi, iş insanı Mustafa Hacıkerimoğlu, önceki hafta Akyazı Şenol Güneş stadının batı tribünlerinin altındaki Trabzonspor futbolcular derneğini ziyaret etti. Hacıkerimoğlu, dernek müdavimlerini bir gün sonra Sürmene Çamburnu’nundaki Hancıoğlu tesislerine davet etti. Serdar Bali, Merih Semercioğlu, Şenol Özer başta olmak üzere derneğin müdavimleri Çamburnu Hancıoğlu tesislerine gitti. Samimi bir havada geçen toplantıda, Hacıkerimoğlu düşüncelerini aktardı ve eski topçuları tek tek dinledi.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.