NAZARLIK OLSUN!

Trabzonspor kendi sahasında güçlü maçlar çıkaran Sivasspor’la puanları paylaştı. Her iki takımda da önemli eksiklere ve iki takım için geçerli olan ağır sahaya rağmen yine de iki ekip de mücadele yönünden “Ehh işte ..” dedirttiler.

Lider Trabzonspor için en can alıcı nokta Edin Vişca’ın oynayıp oynayacağı ve de oynarsa nasıl bir performans göstereceği konusu idi… Visca, Nakaeme’nin yokluğunda direkt sahaya sürüldü. Ama Başakşehir’deki özgürlük alanını pek bulamadı.

Bunda takım disiplininin etkisi olabileceği gibi, 11 yıldır Türkiye’de olmasına rağmen yeni bir takıma adaptasyon sorunu olarak da görülebilir. Yine de Abdullah Avcı 90 dakika onu sahada tutarak güvenini göstermiş oldu. Ne olursa olsun, Visca’nın kalitesi tartışılmaz. Aynı sözleri Yusuf Erdoğan için de kullanabiliriz. Kaldı ki iki yeni oyuncu için de ağır saha şartları performansları açısından etkili oldu da denebilir. Üstelik bu şartlar ilk maçlarına denk geldi ki bu da büyük şanssızlıktı doğrusu…

Bu sonuçla Trabzonspor iki puan yitirdi ama, bana göre büyük kayıp sayılmaz. Yenilen golün ise tipik bir kaleci hatası olması da Uğurcan’a yazılır. Ama bu tür pozisyonlar her oyuncunun başına gelir. Yani normal kabul etmek gerekir. Sadece çok şey beklenen oyuncuların düşük performansları gelecek için bir tehlike sinyali olabilir. Ayrıca Cornelius’un etkin görünmemesi takım oyunun da etkiledi. Bu oyuncuya tüm toplar sırtı kaleye dönükken atıldı. O da ya bunları ezdi, ya da Caner Osmanpaşa tarafından durduruldu. İşte bu noktada Nwakaeme’nin arandığı gerçeği ortaya çıktı. Çünkü Nwakaeme ne şartta olursa olsun Cornelius’a kalaya şut çekebileceği topları atıyordu. Yerine oyuna giren Koita bana göre kısa sürede daha etkili idi.

Neyse ki Trabzonspor’un rakipleri ile olan puan farkı çok olduğu için bu kayıp pek önemli sayılmaz. Sadece takım ve Uğurcan için nazar boncuğu oldun diyelim.

Bu maçtaki en şaşırtıcı olay ise Abdullah Avcı’nın kırmızı kart görmesi idi. Hiç alışık olmadığımız bir şekilde kırmızı kart gören Avcı da her halde şaşırmıştır. Ama bir teknik adamın sahaya girmesi kırmızı kart ise karar doğrudur. Bunu da Avcı kendi iç muhasebesi ile değerlendirecektir. Umarım.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.