LİG KURGULANMIŞ HA!

Trabzonspor ligde her geçen hafta şampiyonluğa bir adım daha yaklaşıyor. Hem rakiplerini yeniyor, hem rakipleri göreceli olarak daha zayıf rakiplere boyun eğiyor! Çok beklendik bir olay olmadığı için başlarda adı büyük olan tüm kulüpler suçu alışkın oldukları için hakemlere ve TFF’ye yüklediler. Ama zamanla gördük ki bu takımların yapısı çürük… Sorun başkalarında değil bizzat kendilerinde…

Öyle ya adı büyük olan bu görece hacimli takımlar nasıl olur da her önüne gelene mağlup olurlardı? “Ya TFF müdahale edecekti, ya hakemler ya da başka nedenlerle Trabzonspor kollanacaktı!” Çünkü, bunların alışkın olduğu şeydir bu tür komplo teorileri…

Bitti mi? Ne gezer? Hıncal Uluç başta olmak üzere ligin kurgulanmış olduğunu iddia edenler de yok değil… Neden böyle diyorlar? Anlamak zor değil… Eğer kurgulanmış bir lig varsa bunu en iyi kim bilecek? Bizzat kendileri… Yoksa biz nereden bileceğiz ligin kurgulandığını?

Yıllarca Trabzonspor’un hak ettiği şampiyonlukları çalanlar kimler? Daha 10 yıl önce Trabzonspor’un resmen şike ile elinden alının bir şampiyonluk komedyası yaşandı bu ülkede… UEFA’nın ve bağlı tüm kurumlarının nihai olarak “ şike de var, teşvik de…” dediği halde bir takım şampiyon ilan edildi. Edildi de ne oldu? Şampiyonlar Ligi’ne Trabzonspor katıldı.

Kurgulanmış ise lig o zaman kurgulanmıştı. Hoş Ondan başka bir çok dönem aynı olaylar yaşandı bu ülkede…

Şimdi ise Trabzonspor açık ara önde olduğu için kendilerine yediremiyorlar. Hatta yedirememek değil de bir türlü kabullenemiyorlar.

Peki bunlar böyle de Trabzonspor’un içinde olan taraftarı bulunan ve Doğrucu Davutluğa soyunanlara ne dememiz gerekir? Trabzonspor’un haksızlığa uğradığı sayısız maça bile bu kadar gürültü ve ses çıkarmayan birçok Trabzonsporlu şimdi diyorlar ki “Bize hiç kimsenin haram puanı lazım değil. Falan da filan…”

Elbette Trabzonspor kimsenin hakkını gasp etmek niyetinde değil. Bunlar sadece Trabzonspor’a yapılan haksızlıklar karşısında çerezdir çerez. Siz bırakın bu işleri de takımınıza sahip çıkın. Hataları yanlışları kulüp kendi içinde düzeltir. Hüseyin Türkmen’i de ikaz eder, Buruno Peres’i de…

Bir şey daha… Bu VAR sistemi Trabzonspor’un ve Anadolu takımlarının lehinedir. Sıkıntıları olsa da bu böyledir. Her karar isteğimiz gibi çıkmayabilir. Zaten böyle olması da doğaldır. Çünkü futbolda kurallar bile yoruma dayalıdır. Bu nedenle bir pozisyon için kesin karar vermek için yüzde yüz doğru olması lazımdır. Eğer pozisyon “Bana göre, sana göre, hakeme göre veya VAR’a göre…” ise en doğru karar hakemin verdiği ya da vermediği karardır.

Hadi bakalım. Kolay gelsin. Bir de bu gözle izleyelim maçları… Herkes hata yapar, hakem de… Yapıyorlar da, yapacaklar da… Biz ise kendi hatalarımızı düzeltmeye bakalım. Doğrucu Davutluk için vakit geçti artık… Hakemlik işinde büyük para var. Bu edenle artık VAR da olduğuna göre hakemler, bile bile hatayı veya kasıtlı düdük çalmayı ya da çalmamayı zor yaparlar. Umarım bunda yanılmam.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.