Destek aldık ama teslim olmadık!

61saat internet sitesinde dün ekonomik nedenlerden ötürü devrettiğimiz Kuzey Ekspres Gazetesi’nin yardım toplarken yardım dağıtır duruma geldiği yazıldı. Yazıyı yazan tahminimiz o ki, Erhan Esaspehlivan.

Kuzey Ekspres Gazetesi’ni yaşatmak için, Gülbahar Hatun Mahallesi’nde vilayetin karşısında Avukat Sibel Suiçmez’e, Av. Hakan Orhan’a olmak üzere 4 ofis sattık. Hatta borcumuza karşılık gazetenin yüzde 20’sini bile bir dostumuza verdik. Her ay 20-25 bin lira zararla gazeteyi ayakta tutmaya çalıştık. Eşten dosttan destek aldık. Sürdüremedik ve devretmek zorunda kaldık.

Gazeteyi ve internet sitesini birilerinin yayın organı yapsaydık, iktidara ve kişilere gözü kapalı destek verseydik, biz de günümüzü gün eder, para da kazanırdık. Yapmadık.

Kuzey Ekspres Gazetesi dün yardım toplarken bugün yardım yapar duruma gelmiş!

Türkiye’de sermaye ve iktidarın desteklemediği hiçbir yayın kuruluşu yardım yapacak durumda değildir. Trabzon’da normal şartlarda bir gazete, değil para kazanmak her ay 30 ila 60 bin lira arasında hatta bazıları daha da fazla zarardadır.

Bugün Trabzon’daki gazetelerin bayi satışını öğrenmek için kentin ana merkezindeki 4 gazete bayisine akşam saatlerinde uğrayın, tirajları hakkında bilgi sahibi olursunuz.

Bu gerçekler ışığında yardımı gazete değil, gazetenin sahibi yapmıştır. Yardımı yaparken de haklı olarak sahibi olduğu gazetenin ismini kullanmıştır. Kendisini ayrıca kutlarız.

Biz gazetecilik yaşamımızda, eşten dosttan destek aldık, ama yardıma muhtaç hale gelmedik. O konuma geleceğimizi tahmin ettiğimizde de gazeteyi devrettik. Burada gazeteyi devretmemize aracı olan ve gazeteyi devralan arkadaşa da verdikleri destek için ayrıca teşekkür ediyorum.

Gazeteyi devrettik ama gazeteciliği bırakmadık. Gazetekuzey.com.tr ile yola devam! Bunu da belirtelim!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum