ANAP’ta başladı AKP de yöneticilik yaptı İYİ Parti’ye demir attı!

AK Parti eski il başkanı Haydar Revi’nin özel danışmanı, AK Parti’nin algıcısı gazeteci Ali Savaş, ‘Haydar Revi’ye, Mustafa Bıyık’ı yönetime al, dedim. Haydar Revi yedek yöneticilik teklif etti, Mustafa Bıyık kabul etmedi’ diye yazmıştı. Bizde bu yazı üzerine birkaç kelam etmiştik.

Ali Savaş, ‘Haydar Revi, Bıyık’a il yöneticiliği teklif etseydi kabul ederdi’ demeye getirdi. Ali Savaş’ın aslında, ideolojik olarak AK Parti ile uzaktan yakından ilgisi yok. Savaş, hemen her dönem iktidarda hangi parti ise o partiye yakın duran bir kardeşimiz. Bu işten de her dönem karlı çıktı!

Mustafa Bıyık, ANAP Trabzon il gençlik kollarında siyasete adım attı. Daha sonra AK Parti Yomra ilçe yönetiminde iki dönem görev yaptı. Hatırladığımız kadarıyla sondan bir önceki kongrede de yönetimde yer almadı.

Mustafa Bıyık’ın hedefinde Yomra Belediye Başkan adaylığı vardı. AK Parti’de önü kesilmişti. Bıyık’ın babası eski ülkücülerden ve ANAP ta siyaset yapmıştı. İYİ Parti kendisine yakındı. Düşüncesini önce Koray Aydın’a aktardı. Aydın, ‘soyun yanındayız’ dedi. Bir gün beni ziyarete geldi ve ‘Abi, başkan adayıyım, desteğinizi bekliyorum’ dedi. Bizde ‘hayırlı olsun’, dedik.

Bıyık’ın karşısında İbrahim Sağıroğlu vardı. Sağıroğlu’da ANAP, DP kökenli idi. Bıyık, CHP’nin de desteğini alarak İYİ Parti’den başkan adayı oldu. Başlangıçta Bıyık’ın adaylığına karşı olan Haluk Pekşen bir süre sonra tm. dedi.

Mustafa Bıyık, Yomra’da hemen her kesimden oy aldı. Ve başkan seçildi. Bıyık, Ali Savaş’ın iddia ettiği gibi AK Parti’de siyaset yapmak istemedi. Kendisine de bu konuyu sordum. ‘AK Parti il yönetiminde yer almak için kimseyle konuşmadım. Ricacı olmadım. Birileri beni önermiş olabilir. Ama kabul etmedim’ demekle yetindi. ’ Bıyık, ‘benim ilk hedefim Yomra’yı çağdaş yaşanılır bir belde haline getirmektir. İYİ Partiliyim ama her kesime eşit yaklaşıyorum. Vatandaşın beni desteklemesinin ana nedeni de bu’ diye konuştu. .

Mustafa Bıyık, biraz sıkıntı çekti, zorlandı, engellerle karşılaştı, yılmadı, ilçeye çeki düzen vermeye başladı. Dürüstlüğü ve çalışkanlığıyla, Yomra’da sevilen bir isim haline geldi.

İzmir’de dinleniyor!

Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, önceki gün ailesi ile birlikte İzmir’e gitti. İzmir’de bacanağının misafiri olan Bıyık, bir süre dinlendikten sonra hafta sonu Trabzon’a dönecek. Bıyık’ın önümüzdeki hafta ortasında bir de ziyaretçisi olacak. İYİ parti Genel Başkanı Meral Akşener, genel başkan yardımcısı Koray Aydın, Bıyık’a geçmiş olsun demek için Trabzon’a gelecekler.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.