Akşener Trabzon’a neden geliyor?

AK Parti’nin bir kanadının Trabzon’da ki yılmaz savunucularından biri olarak nitelendirilen gazeteci Ali Öztürk, Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık’a yapılan silahlı saldırıyı değerlendirirken ‘Olay bir ihale meselesinden kaynaklanmışken sanki siyasi sebeplerden kaynaklanmış algısı oluşturulmuştur. Bu saldırı yaralamaya rağmen bir suikast değildi’ iddiasında bulundu.

Öztürk, Yomra’da istasyon ihalesinin tartışıldığını ileri sürdü. Sonra da Mustafa Bıyık’ın Ortahisar veya Büyükşehir’e aday gösterileceğini ve gelişen olayların başarılı hizmetlerden değil, oluşturulan algı ve mağduriyetten dolayı popülaritesini hayli yükselttiğini iddia etti.

Ali Öztürk, ‘Meral Akşener Trabzon’a neden geliyor? dedikten sonra kafasında kurguladığı cevapları da sıraladı. Bir kere Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık’a yapılan silahlı saldırıyı, muhalefet hiçbir zaman siyasete taşımadı. Trabzon Valisinden Büyükşehir Belediye Başkanına, Emniyet Müdürüne, siyasilere kadar herkes Bıyık’ı ziyaret etti, geçmiş olsun dedi. Zanlının, zanlıların yakalanması bir lütuf değil devletin asli görevidir. Devlette bunu yapmıştır. Görevini layıkıyla yapanları başta içişleri bakanı olmak üzere hepsini kutluyoruz.

Olay, benzin istasyonu ihalesi nedeniyle olmadığını Ali Öztürk’te biliyor. Zaten, istasyonun satış kararı önceki belediye döneminde belediye meclisinde alındı, Mustafa Bıyık bu karar doğrultusunda değer tespiti yaptırarak istasyonu sattı. Sonra, meclis daha önce alınan kararı iptal etti. Ardından satış işi yeniden meclise geldi, iki Ak Partili meclis üyesinin oyuyla (biri katılmadı) karar meclisten geçti.

Mustafa Bıyık’ın sevilmesi, takdir edilmesi, zirve yapması; mağduriyetten değil parti ayırımı yapmadan Yomralıların tümünü kucaklayarak hizmet etmesinden, gece gündüz çalışmasındandır.

Meral Akşener, hemen her hafta birkaç ile ilçeye gidiyor. Vatandaşla sohbet ediyor. Trabzon’a gelişinin birinci nedeni genel başkanı olduğu partinin, silahlı saldırıya uğrayan belediye başkanını ziyaret etmek, yanında olduğunu belirtmek ve geçmiş olsun dileklerini iletmektir. Bundan doğal ne olabilir ki. Ayrıca gelmeseydi, büyük yanlış yapmış olurdu. Gelişinin İkinci nedeni vatandaşla sohbet etmek, şikayetleri, dertleri dinlemektir.

Öztürk, yazısında aklı sıra Meral hanıma parmak sallıyor ve ‘Bu ziyaret bize göre Bıyık’ın popülaritesine katkı yapmak ve Rize hesaplaşmasının devam ettiğini ortaya koymak içindir. Akşener, inşallah bu uyarıyı Bıyık üzerinden yapmaz. Aksi halde suskun kalan AK Parti, tepki koymaya hazırdır’.

Meral Akşener, uyarıyı Mustafa Bıyık üzerinden yapsa ne olacak? Ali Bey’e göre suskun kalan Ak Parti tepki koyacakmış! Ali Öztürk’ün talimatı doğrultusunda Ak Parti yönetimleri vs. nasıl bir tepki koyacak? Biz insanlara iş, aş verdik, yolsuzluğu, kayırmacılığı önledik ne konuşuyorsun mu? diyecekler, saldırıyı mı savunacaklar! Muhalefetin işi, iktidarı övmek değil, yanlışları, hataları vs ortaya koymak, yapabileceklerini anlatmaktır. Akşener de bunu yapıyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.