Haluk Ayyıldız

Haluk Ayyıldız

KARA TAHTA

BU BİR YUSUF YAZICI BİLGİLENDİRMESİDİR…

Trabzonspor Yusuf Yazıcı’yı, Lille’ye tam 17,5 milyon Euro karşılığında satmış ve sözleşme maddesine de sonraki satıştan yüzde 20 kar payı koymuştu.

Hakan Çalhanoğlu’nun Inter’e transfer olmasının ardından Milan, bu açığını Yusuf Yazıcı’yı renklerine katarak kapatmayın planlıyor. Yusuf’a 35 milyon Euro transfer teklifi yapıldığını da biliyoruz.

Peki, Trabzonspor bu transferden ne kadar para kazanacak? Buna bir açıklık getirelim istedim. Yusuf Yazıcı 35 milyon Euro’ya Milan’a giderse, Trabzonspor bu anaparanın yarısının yüzde 20’sini kasasına koyabilecek.

Bu çok iyi bir rakamdır. Hakkını yemeyelim Trabzonspor yönetiminin bu bağlamda çok iyi bir iş çıkarmıştır.

Lille’den Edgar transferinin de bedavaya geldiğini unutmamak gerekiyor. Şu an Edgar’ı satmaya kalksanız, en az 5-6 milyon Euro getirisi vardır.

Umarız, Uğurcan Çakır transferinde de buna benzer sözleşmeler yapılır ve Trabzonspor kulübü para kazanmaya devam eder.

MİLYONLAR ŞAMİPYONLUK İSTİYOR…

Haluk Ayyıldız

27.06.2021

Süper Lig'de geçen sezonu 71 puanla 4. sırada tamamlayan Trabzonspor, 2021-2022 sezonu hazırlıklarına yarın star veriyor… Sağlık kontrollerinin ardından saat 16.00'da Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde toplanacaklar ve saat 18.00'de yeni sezon için ilk çalışmasını gerçekleştirecekler.

Karadeniz ekibi, 4 Temmuz'da İstanbul'a giderek Türkiye Futbol Federasyonunun (TFF) Riva'daki Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde iki etaplı kamp yapacak... Trabzonspor, Ağustos’un ayının ilk haftasında UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde yapacağı maçların oynanacağı yere göre Riva kampının bitiş tarihini netleştirecek. Bordo-mavililerin kamp süresince 4 hazırlık maçı oynaması da ayrıca planlanıyor.

Bende diyorum ki, Artık bitsin bu hasret. Milyonlarca Trabzonspor taraftarı şampiyonluk gelsin istiyor. Avrupa’da da başarılı günler geri gelsin diyor… Yapılan transferlere bakıyorum da sanki bu sezon Trabzonspor, bunu başarabilecek güce sahip… Haydi hayırlısı olsun diyelim… Abdullah Avcı hocaya da başarılar diliyorum…

BİRİ GİDECEKSE O FLAVİO OLMALI!...

Yabancı kısıtlaması nedeniyle Trabzonspor yönetimi elindeki yabancı oyunculardan birini elinden çıkartması gerekiyor.

Diyorum ki ben, Djaniny ve Ekuban mutlaka kalsın. Flavio gitsin. Haa, Ekuban geçen sezon ki kötü performansını bu sene de devam ettirecekse o gitsin, Flavio kalsın. Benim yorumun şudur, Ekuban Trabzonspor’a lazım bir oyuncudur. Abdullah Avcı hocanın Ekuban ile özel bir görüşmede yaptığını biliyorum. Kendisini tamamen işine vermesini ve odaklanmasını istedi. Anlaştıklarını duydum.

Bu durumda Flavio gibi oyuncuları Trabzonspor her zaman bulabilir. O halde biri gedecekse o kesinlikle Flavio olmadır. Yanılıyor muyum?

HAMSİK’İ ÇOK BEĞENDİM… TAM BİR LİDER…

Trabzonspor’un yeni transferi Marek Hamsik’i 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası maçlarında izleme şansımız oldu.

Bir kere şunu söyleyeyim. Adam tam bir lider… Slovak’ya milli takım kaptanı. Takım arkadaşlarını saha içerisinde çok iyi yönlendirebildiğini de gördük... Evet yaşı ilerlemiş ama fizik ve kondisyonu da iyi durumda.

Bizim kızdığımız 34 yaşına gelmiş olan bir futbolcuya çok büyük paralar verilmesidir. Ayrıca geri dönüşü de yoktur…

Yoksa, Hamsik’in oyun kalitesinden herhangi bir şüphemiz asla yoktur. Bunu zaten milli takımda oynadığı maçlarda bir kez daha gördük.

Aynı performansı Gervinho ve Peres’de de gösterebilirse Trabzonspor forması altında, şampiyonluk gelebilir mi? neden olmasın derim. NOKTA

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum