Hainlerin sonu gelmiyor…

Kurtuluş Savaşı’nın Başkomutanı, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e saldırılar sistemli bir şekilde devam ediyor.

Ayasofya Camii'nde, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın katıldığı programda Atatürk'e ‘zalim ve kafir' diye lanet okuyan imam Mustafa Demirkan ise son alçaklardan biri. Cumhurbaşkanının gözleri önünde cereyan eden olay, izleyenleri adeta şok etti. Üzerinden 10 gün geçmesine rağmen, olay gündemdeki yerini koruyor, muhalefet partileri ve sivil toplum örgütlerinden bazıları bu olaya tepkilerini sürdürüyor, olayın peşini bırakmıyor.

Hiç kimse; Kurtuluş Savaşı ile bu toprakları yeniden vatan yapan, yurttaşı olduğumuz bu Cumhuriyeti kuran Mustafa Kemal Atatürk’e hakaret etme pervasızlığını ve küstâhlığını gösteremez ve böyle bir hakkı kendisinde bulamaz ve bulmamalı da...

Başta Atatürk olmak üzere, tarihimizin ve milletimizin millî kahramanı olan bir değerine ve kıymetine, kim ve kimler olursa olsun, kadın-erkek demeden, hakaret etmek asla affedilmemelidir. Atatürk’ün yoktan varettiği Türkiye Cumhuriyeti’nin savcıları maalesef bu hakaretlere seyirci kalmaktadırlar.

Bu hainler, Türk halkının Atatürk'e olan özlem ve hasretini küçümsemek istercesine bir biri ardına ortaya çıkıyorlar, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ve onun hatırasına saldırıyorlar sonra da köşelerine çekiliyorlar.

İşin ilginç tarafı birbirleri ile anlaşma yapmışçasına ortaya çıkan ve Atatürk’e hakaret eden bu hainlere iktidardan beklenen tepki gösterilmiyor. Atatürk’e karşı işlenen her suçta Cumhuriyet Savcıları harekete geçmiş olsa bu tür olayların önüne geçmek mümkün olur. Aksi taktirde bu hainlerin sonu gelmeyecek gibi görünüyor.

Varoluşumuzu Atatürk’e borçlu olduğumuzu unutmadan onun hatırasına ve ilkelerine sahip çıkmak başta bu ülkeyi yönetenler olmak üzere herkesin asli görevi olmalıdır.

5816 Sayılı Atatürk Aleyhine İşlenen Suçlar Hakkında Kanun

Madde 1 – Atatürk’ün hatırasına alenen hakaret eden veya söven kimse bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.

Atatürk’ü temsil eden heykel, büst ve abideleri veyahut Atatürk’ün kabrini tahrip eden, kıran, bozan veya kirleten kimseye bir yıldan beş yıla kadar ağır hapis cezası verilir.

Yukardaki fıkralarda yazılı suçları işlemeye başkalarını teşvik eden kimse asıl fail gibi cezalandırılır.

Madde 2 – Birinci maddede yazılı suçlar; iki veya daha fazla kimseler tarafından toplu olarak veya umumi veya umuma açık mahallerde yahut basın vasıtasiyle işlenirse hükmolunacak ceza yarı nispetinde artırılır.

Birinci maddenin ikinci fıkrasında yazılı suçlar zor kullanılarak işlenir veya bu suretle işlenmesine teşebbüs olunursa verilecek ceza bir misli artırılır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.