Trabzonspor’u iki ay yoracak!

2022 yılına girdik. Kötü geçen 2021’den kurtulmanın sevincini yaşayıp, umutla baktığımız 2022’ye yönelik güzel hayaller kurmaya başlarken kapı eşiğinde bekleyen zamlara şahit olduk. İki gündür ekranlarda zam haberlerini dinlemekten yorulduk. Elektrik, doğalgaz, akaryakıt vs. Hepsine okkalı zam gelmiş. Aralık ayında zamlar olsa, emekliye-memura enflasyon düzeyinde yansıması olacaktı. Ocak ayında yapıldığı için bu imkan yok edildi. Devlet vatandaşının huzuru, refahı için değil midir? Vatandaşını kandırır mı? Onun üzerinden rant elde eder mi?

Bu tablonun futbola yansıması ne olur? “Ne alakası var!” diyebilirsiniz. Çok var. Balık baştan kokar. İşin başındakiler bunları yaparsa alttakiler en gelişmiş modelini uygular. Ara transfer ligin ikinci yarısı başladıktan sonra yürürlüğe giriyor. Lig 7 Ocak’ta başlıyor. Ara transfer dönemi 12 Ocak’tan 8 Şubat’a kadar. Takımlar anlaştığı oyuncuları kadrosuna katıp oynatamıyor. İnanılır gibi değil. Bu tarihi kim ne diye, hangi akla hizmet olsun diye koydu? Bundan kim ne rantı sağladı? Yayıncı kuruluş mu istedi? Türkiye böyle garip bir ülke oldu.

Böyle bir ortamda Trabzonspor’u da zorlu bir ikinci yarı bekliyor. İki oyuncu sezonu kapattı. Edgar Ie ve Gervinho ikinci yarı yok. Transferleri kimin, nasıl, hangi bilgi ile yaptığı tartışma konusu. Kouassi transferi çok ilginç. Çin liginden alındı. Yetmedi devre arasında Afrika kupasına gidecek. Trabzonspor’un can simidi olan Djaniny de yok. O da Afrika kupasında olacak. Trabzonspor üç oyuncusunun ve bir transferinin eksikliğini ne kadar hissedecek, göreceğiz. Bordo mavili takım her kaybettiği maç ile yarıştaki ortaklarını artıracak. Rakiplerini heveslendirecek. Ara transferler takıma katkı için yapılır. Böyle bir hatayı kim, niye yapar. Arada bir menajer oyunu var demektir. Afrika kupası göz önüne alınmalıydı. Önemli olan ara transfer döneminden en az kayıpla çıkmalı. Hedefe giden yol 7 Ocak- 15 Şubat arasından geçiyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum