TRABZONSPOR RAHAT, RAKİPLERİ SANCILI

Trabzonspor ilk yarıyı 46 puanla lider bitirdi. Ezeli rakipleri Fenerbahçe, Beşiktaş ve Galatasaray zirve yarışı içinde yoklar. Üç takım da kendi içinde sorunlar yaşıyor. Fenerbahçe transfer yapma arayışlarının yanında teknik adam işinde de epey bir efor sarf edecek. Başarılı olmak için her yolu deneyen Başkan Ali Koç, değişim sırasının kendisine geldiğini biliyor. Tribünler bunu hatırlattı.

Beşiktaş’ta durum farklı değil. Takım yerlerde sürünüyor. Şampiyonlar Ligi hüsranla bitti. Ligde durum daha da vahim.

Teknik direktör Sergen Yalçın dönemi bitti. Başkan Ahmet Nur Çebi, hoca konusunda hala karar vermiş değil. Çebi eski defterleri açtı. Kulübün 100 milyon eurosu uçmuş. Beşiktaş’ı hareketli bir 2022 bekliyor.

Galatasaray’da Fatih Terim ağırlığı kendisini hissettirmeye devam ediyor. Ligde hüsran yaşıyorlar. Avrupa’da yenilgisiz gruptan çıkması kredisi olarak devam ediyor. Başkan Burak Elmas sık sık TFF’ye salvolar atsa da henüz icraatı olmadı.

Trabzonspor rakiplerinin bu kadar sorunlu olduğu bir dönemde liderlik koltuğunun keyfini çıkarıyor. Avcı, ara transferde üç oyuncuyu takıma katma planı yapıyor. Nokta transferler peşinde. Stoper, sol bek ve kenar oyuncusu almak istiyor. Ara transferin zor olduğunu bilmeyen yoktur. Pahalı transfer mevsimi demektir. Yönetim ve teknik heyeti sıkıntılı bir ay bekliyor. Bu ayı sorunsuz, ya da az bir sorunla aşabilirse ikinci yarı rahat eder. İkinci yarı her takımı zorlu bir süreç bekliyor. Ziraat Türkiye Kupası ile birlikte maraton başlayacak. Düşme hattında ölüm kalım savaşı, iklim koşulları, ödemeler, kulüplerin önündeki engeller olacak. Lig arası çok da uzun değil. İyi değerlendiren mutlu olur.

Spor Yasası 60 madde ile Meclis’e geliyor. Kulüpleri yönetenleri birçok alanda bağlıyor. Ne diyelim inşallah hayırlı olur. Kağıt üzerinde kanunlar kalmaz, uygulanır. Kulüpler gırtlağa kadar borca battıktan sonra akıllara gelmesi ise ilginç.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.