Oltaya Vuranlar

Oltaya Vuranlar

TRT Trabzon Bölgenin adı var, işlevi yok!

Trabzon Üniversitesi, TRT’nin Trabzon Akçaabat Söğütlü Beldesi’nde deniz kenarındaki kampüsüne talip olmuştu. TRT Bölge müdürlüğünün en aktif birimi Trabzon radyosu! Ayrıca, kurumda az sayıda muhabir göreve yapıyor. Bu muhabirler arasında ismi öne çıkan ise, Trabzonspor’u takip eden Barış Yurduseven.

AKP Trabzon milletvekili Adnan Günnar, Trabzon Üniversitesi’nin talip olduğu TRT Bölge müdürlüğü kampüsünün, Üniversiteye verilmesine karşı çıktı. Günnar, ‘Trabzon Üniversitesi Rektörü, TRT Binasını da Akçaabat Üniversitesine katalım demişti. Fakat ben bu görüşe karşı çıkıyorum. Çünkü TRT Trabzon Radyosu, yılların Trabzon radyosudur. Bizim babalarımızın zamanında kurulmuş radyodur. Bu radyonun oradan çıkması, farklı değişik varyasyonlara sebebiyet verebilir. Dolaya

Dolayısıyla TRT Trabzon Radyosu orada olacaktır. Zaten o alan Trabzon Üniversitesi için o kadar büyük alan değil’ dedi.

Adnan Günnar, radyo yayının bir iki odalı bir apartman dairesinden yapılabileceğinden habersiz.
TRT Trabzon Bölge müdürlüğü binası ve arazisi, Trabzon Üniversitesine tahsis edilmeli ve Üniversitenin gazetecilik ve iletişim bölümleri de buraya alınmalı. Gerekirse ek bina da yapılmalı. Bölge müdürlüğünün lojmanında ise radyo yayını yapılmalı.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.