Oltaya Vuranlar

Oltaya Vuranlar

Bıyık’a müthiş destek!

Bir süre önce silahlı saldırıya uğrayan Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, ziyaretçi akınına uğruyor. Siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütleri ve vatandaşlar Başkan Bıyık’ı ziyaret edip geçmiş olsun dileklerini iletiyor.

AKP’nin Trabzon’da ki kalelerinden biri olarak nitelendirilen Yomra ilçesinde, İYİ Parti’den Belediye Başkanı seçilen Mustafa Bıyık, başkanlık koltuğuna oturduğu gün elbisesinin yakasındaki parti rozetini çıkarmıştı. Yomra ilçesinde yaşayan her kesime eşit hizmet getirme prensibinden hareket eden Başkan Mustafa Bıyık, seçildiği günden bugüne bu prensibinden taviz vermedi.

Yomra’da kısa süre içerisinde önemli işlere imza atan Başkan Bıyık’ı, ziyaretçilerinin yanı sıra Türkiye’nin dört bir yanından ve yurt dışından da vatandaşlar arıyor ve destek veriyor.

Gözlüklü mu oynayacak

Lens mi takacak?

Trabzonspor’un İsveç’in Göteborg takımından transfer ettiği Slovak asıllı oyuncusu Marek’in, müsabakalarda gözlük mü takacağı yoksa lensle mi oynayacağı merak edilmeye başlandı. Slovak oyuncunun, gözlüğünün dinlendirici gözlük olduğu ve futbol oynamasına engel teşkil etmediği söyleniyor. Avrupa da çok sayıda futbolcunun lensle top koşturduğunu söyleyen uzmanlar, ‘Marek’in görme problemi yok. Yakını da uzağı da net görüyor. Ayrıca, lensle de oynayabilir. Marek, Avrupa’nın en iyi orta saha oyuncularından biri. Avrupa kupası maçlarında başarılı bir performans sergiledi. Trabzonspor’da da daha başarılı olacaktır’ dedi.

Zorluoğlu damgası!

İstanbul’da düzenlenen ‘Gastro Şhow’ kapsamında düzenlenen panel de konuşan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu,

“Trabzon da son 15-20 yıl içerisinde turizmde iddiasını ortaya koyan bir şehir. 2019 yılında 600 bini yabancı olmak üzere 2 milyonu aşkın turisti ağırladık’ dedi.

Gastro Şhow’a damgasını vuran Başkan Murat Zorluoğlu,

“Biliyoruz ki şehirlerin markalaşmasında gastronomik değerlerin etkisi gün geçtikçe artıyor. Şehirleri eşsiz kılan çok kıymetli bir başlık gastronomi. Gastronomi turizmini geliştirmek, yöresel lezzetlerimizi tanıtmak ve hizmet kalitesini artırmak amacıyla yeni restoranlar oluşturuyoruz ve bu mekanları belediye şirketimiz marifetiyle sosyal girişimcilik mantığıyla işletiyoruz. Örneğin Uzungöl’de Trabzon Büyükşehir Belediyesi olarak ilk defa yer alıyoruz ve yöresel mutfağımız bu kadar kapsamlı olarak belki de ilk defa bir menüde yer alıyor. Fiyat politikamızı da; çevredeki esnafı zora sokmayacak şekilde olabilecek en uygun fiyatlar şeklinde belirleyerek, öncelikli hedefimizi mutfağımızı tanıtmak olarak belirliyoruz. Sümela Manastırı’nda da sahillerimizde de Boztepe’de de birçok destinasyon ve tarihi lokasyonda bu uygulamalarımız artarak devam edecek” dedi. Geçtiğimiz günlerde balık çeşitliliğini artırmak adına Karadeniz Somonu Festivali düzenledik. Bir yandan da Karadeniz mutfağının, Trabzon mutfağının, Trabzon’un kendine has peynirlerinin tanıtılacağı prestij kitapları hazırlıyoruz. Zaman zaman önemli aşçılara, basın mensuplarına ve gurmelere lezzet turları düzenliyoruz. Bunları da daha kapsamlı hale getirmek istiyoruz. Gastronomi turizmi, önemli bir turizm kalemi olarak ekonomik hacmini her geçen gün artırıyor. Bu alanda Antep, Adana, Bursa gibi bizden çok ileri şehirlerimiz olduğunu kabul ediyorum. Burada onların da tecrübelerinden istifade ederek bu tecrübeyi Trabzon’a has lezzetlerle buluşturduğumuzda ortaya çok güzel örnekler çıkacağından eminim” diye konuştu.

Öte yandan Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, önceki gün Trabzonspor eski başkanlarından Muharrem Usta ve Aydın Üniversitesi patronu Doç. Dr. Mustafa Aydın ile görüştü.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum