Oltaya Vuranlar

Oltaya Vuranlar

Trabzonlular tarafından tüketilen şehir!

Samsun’da yaşayan, Türkiye ve dünyanın dört bir yanından takip edilen, düşüncelerine değer verilen Trabzon Tonyalı yazar Harun Çelik, sosyal medyada Trabzon ile ilgili farklı bir değerlendirmede bulundu. Çelik’in değerlendirmesi binlerce kişi tarafından beğeni aldı.

Trabzon’un, Trabzonlular tarafından tüketildiğini öne süren Harun Çelik’in değerlendirmesi şöyle;

“Trabzon şehri Trabzonlular tarafından tüketilmiş bir şehirdir.

Trabzon, her türlü ranta kurban edilmiş, tarihinden, kökünden, mimarisinden, estetiğinden, kültürel ve kadim değerlerinin nerede ise tamamından kopartılmış bir şehirdir.

Trabzon, deniz ile bir bağı kalmamış, yaylaları talan edilmiş, yerleşim yerleri beton yığınına dönüştürülerek bir ucubeye çevrilmiştir.

Trabzon şehri, Trabzon'un T'si Türkiye'nin T'sidir denilerek gaza getirilmiş, kuşa bak kuşa diyerek elinden ne varsa alınmış bir şehirdir.

Trabzon için söyleyecek daha çok sözüm var ama Trabzon şehri, bu şehrin kimliğine sahip çıkmak için tek cümle kuranı, vatan haini ilan eden gerici, faşist ve bağnazlar ile doludur.

Durum bu olsa da Trabzon'un gerçek kimliğine bağlı olan bizler, Trabzon'un kimlik ve kültür değerlerine bir kısım Trabzonlulara rağmen sahip çıkmaya devam edeceğiz.

Tarihin en kadim şehirlerinden birini ucubeye çevirdiniz!

Trabzon ile ilgili yazmaya devam edeceğim ve bu bağnaz, kibirli, küstah ve ukala topluluk ile aramdaki tüm köprüleri atacağım.

Siz Trabzon'un rantını biz ise Trabzon'u Trabzon yapan değerleri sevdik!’

Harun Hocanın Trabzon üzerine yaptığı değerlendirme imar ve kültürel açıdan aslında birkaç istisna dışında tüm kentler, ilçeler için de geçerli. Hatta köyler ve yaylalarda bu yıkımdan fazlasıyla nasibini aldı.

Bunun sorumlusu kimdir, kimlerdir?

Özet olarak; dünden bugüne ülkeyi yöneten ve yönlendirenlerdir, tabandan tavana bu ülkede yaşayanlardır.”

Toplantılara silahla katılmak!

Geçenlerde AK Partili bir belediye meclis üyesi, “Parti toplantısına, belediye meclis toplantılarına katılanların birçok arkadaşımızın belinde ruhsatlı silah. Toplantılara girişte covid kontrolü yapılıyor ama silah kontrolü yapılmıyor.” dedi.

Parti ve belediye meclis toplantılarına katılanlar, meclis üyesinin söylediği gibi toplantılara silahlı mı, giriyorlar yoksa silahsız mı, bilemiyoruz. Eğer iddia edildiği gibi silahlı giriyorlarsa yanlış yapıyorlar!

Moloz’da gasilhane olur mu?

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Moloz’da İtfaiye müdürlüğünün deniz tarafından, eski çöp sahasında 15-20 mevta için bir gasilhane yaptırıyormuş. Gasilhane, Arapça gasl, farsça hane sözcüğünden gelir. Gasilhane, ölülerin, sıcaktan korunacağı soğuk mekanlardır. Soğuk hava depoları bazı olaylarda gasilhane olarak kullanılır. Soma’da kullanılmıştı.

Gasilhaneler, genelde hastane morglarında olur. Kimi camilerin gasilhaneleri de vardı. Moloz’daki dolgu alanına yapılacak olan gasilhanenin yeri uygun değildir. Orada gasilhane olmaz, olmamalı!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.