Mimar İpek Kahya Büyükcivelek

Mimar İpek Kahya Büyükcivelek

Evinizde çalışma alanı oluştururken dikkat etmeniz gerekenler

  1. GÜN IŞIĞINI İÇERİ ALIN

Odanızın doğal ışık alması mümkünse gün ışığından maksimum verim alacak şekilde masanızı konumlandırmaya özen gösterin. Temiz hava sirkülasyonundan yararlanın. Doğal aydınlatmanın yanı sıra yapay aydınlatmaya da ihtiyacınız olacaktır. Eğer odanız doğal ışık almıyorsa yapay ışıklandırmalarla bu sorunu halledebilirsiniz.

Sadece çalışma odası dekorasyonu yaparken değil, tüm yaşam alanınızda aydınlatmanın nasıl olacağına dikkat etmelisiniz. Yanlış aydınlatma seçimi sağlığımız açısından pek çok soruna yol açabilir. Bunlardan en önemlisi ise göz sağlığımız.

  1. KONFORUNUZU ÖN PLANDA TUTUN

Çalışma odanız için mobilya seçerken rahatlığı ve işlevi ön planda tutmalısınız. Ne kadar şık ve güzel görünürse görünsün rahat edemeyeceğiniz sandalye ve masa kullanmak sizin için sağlıklı olmayacaktır. Vaktinizin çoğunu geçireceğiniz bu odada konforunuza önem vermelisiniz.

  1. RENKLERDEN YARARLANIN

Yaşam alanlarımızda renk çok önemli bir etkendir. Ferah ve aydınlık tonlar zamana karşı meydan okuyup, huzur ve dinginlik verir.

Dikkat çekici, özgüvenli ve cesur bir tercih içinse koyu renkleri düşünülebilirsiniz. İnanılanın aksine küçük odalarda koyu renk kullanılmaz kuralı doğru değildir. Tercih edeceğiniz mobilyalar ve aksesuarlar ile şık bir tasarıma imza atabilirsiniz.

4-İLHAM VERİCİ PARÇALARA YER VERİN

İlham veren, sizi ve tarzınızı yansıtan elemanları çalışma alanınıza dahil etmelisiniz. Bu parçalar; aydınlatma ürünleri, tablolar, akseusarlar vb. olabilir.

Etrafınızda sevdiğiniz ve sizi yansıtan eşyalar görmek, enerjinizi yükselterek çalışma motivasyonunuzu artırır.

5-KARMAŞADAN UZAK DURUN

Kablolarınızı gizleyin. Masanızın üzerindeki fazlalıklardan kurtulun. Dikkatinizi dağıtan gereksiz objeleri kaldırın. Kağıt karmaşasından kaçınarak ormanlarımıza katkıda bulunun.

Tarzınıza, alanınıza ve ihtiyaçlarınıza göre depolama alanlarından faydalanın. Herkesin çalışma alanı istediği büyüklükte olmayabilir. Odanızın büyüklüğüne göre kapalı depolama alanları, açık raflar, duvar rafları gibi elemanlardan yararlanabilirsiniz.

6-BİRAZ YEŞİLLİK KATMATI UNUTMAYIN

Çalışma masanızın üzerine veya çevresine birkaç bitki ekleyerek çalışma alanınıza hayat katabilir, kendinizi doğaya daha yakın hissedebilirsiniz.

7-KENDİNİZE KÜÇÜK DİNLENME ALANI YARATIN

Çalışırken mutlaka ara vermek isteyeceksinizdir. İlgi odağınızı ve motivasyonunuzu kaybetmemek için çalışma odanızın bir kenarında size keyif veren bir köşe oluşturun. Tabii herkesin bunun için yeterli bir alanı olmayabilir. Küçük bir berjer ve kahve sehpası yeterli olacaktır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum