gazetekuzey.com.tr ile yola devam!

31 Mayıs 2021 tarihinde, “Trabzon’un Özgür Sesi Yayında” başlıklı yazımda; “Trabzon’da ve ülke genelinde olup bitenlerden haberdar olmak, perde arkasında yaşananları, farklı görüşleri okumak ve takip etmek istiyorsanız, ‘Trabzonekspres.com’u tıklamanız yeterli olacaktır” demiştim.

İnternet sitemiz kısa süre içerisinde binlerce takipçiye ulaştı. Ancak, biz internet sitemizi aktif hale getirdiğimiz günde beklenmedik bir olayla karşılaştık. Kuzeyekspres’in isim hakkını devrettiğimiz medya şirketi, bizim yıllardır kullandığımız ve bizimle özdeşleşen Trabzonekspres isminin patentini aldı. Patent enstitüsüne itiraz ettik. İtiraz sonucunu beklemeden, gazetekuzey.com.tr ve gazetekuzey.com’un alan adını aldık, yayına başladık.

40 küsur yıllık meslek yaşamımda gazetecilik yaptım. Muhabirlikle başladığım yazılı medyayı patron-gazeteci olarak noktaladım. Bunca yıllık gazetecilik yaşamımda dik durmaya çalıştım. Eğilseydim, birilerinin ve siyasetin uydusu ve de borazancısı olsaydım, para da kazanırdım ve gazete patronluğum hala devam ederdi.

“Trabzon’un özgür sesi yayında” başlıklı yazımda, “Günümüzde yazılı basının yerini internet medyası aldı. Gazeteler bile internet medyasına yöneldi. İnsanlar, olup biteni gazetelerden değil TV’lerden, cep telefonlarından ve bilgisayarlarından öğreniyor. Bugün ülkemiz genelinde ve özellikle de Trabzon’umuzda bağımsız, bağlantısız ve özgür medyaya ihtiyaç oluğu açık ve net olarak ortadadır. İşte biz, bir grup arkadaşımızla birlikte Trabzonekspres.com internet sitemizde buluştuk. ‘Haber kutsal, yorum hürdür’ parolası ile yola çıktık” ifadelerine yer vermiştim.

‘Trabzonekspres.com’da dile getirdiğimiz prensipleri, gazeteciliği bundan böyle ‘gazetekuzey.com.tr’ ve ‘gazetekuzey.com’da sürdüreceğiz.

Ekspres Gazetecilikle özdeşleşen ve 8 yıl aynı adla (Trabzonekspres) ve üç yılı aşkın süredir de alan adı bizde olan Trabzonekspres’in, bu beklenmedik gelişme sonrası gazetekuzey.com.tr ve gazetekuzey.com olarak değiştirmek zorunda kaldığımızı Ankara Gazeteciler Cemiyeti tarafından Avrupa Birliği desteği ile yürütülen ‘Demokrasi için Medya ve Medya için Demokrasi Projesi (M4D)’ yetkililerine ilettik. Olumlu yanıt aldık.

Bizi anlayışla karşılayan Ankara Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin’e ve projede aktif görev alanlara teşekkür ediyoruz.

***

AB’nin desteklediği projenin özü ve hedefi; AB ülkelerinde olduğu gibi Demokrasi için Medya, Medya için Demokrasi yani özgür ve bağımsız gazeteciliktir. Bu bağlamda projeden destek aldığımız için asla özgür ve bağımsız gazeteciliğimizden ödün vermeyeceğiz. Bu da böyle biline.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.