Vatan ve Millet sevdalısı bir lider…

Tam 83 yıl önce, 57 Yaşında, kurduğu Cumhuriyete henüz doyamadan kaybettiğimiz ancak, çizdiği yoldan kararlılıkla yürümeye devam ettiğimiz rol modelimiz, Gazi Mustafa Kemal Atatürk, büyük bir kahraman olarak Türk milletinin kalbinde yaşamaktadır.

Her 10 Kasım, Mustafa Kemal Atatürk’ü kaybetmenin verdiği hüznün yanında, onu daha iyi anlamanın gereğinin ortaya konulması gereken bir gün olarak da değerlendirilmelidir.

Büyük önderimiz Atatürk’ün vatanı için yapmış olduğu hizmetleri gelecek nesillerimize en iyi şekilde anlatmalıyız. Anlatmalıyız ki, çok büyük zorluklar içerisinde kazanılan Kurtuluş Savaşı’nın ve kurulan Cumhuriyetin değeri daha iyi anlaşılsın. Cumhuriyetin manasını çok iyi bilmeliyiz ki, Cumhuriyete daha çok sahip çıkalım ve koruyalım.

Vatan toprakları işgal altında iken Türk milletine önderlik yapan Atatürk, milletimizin esaret altında yaşamasını aklının ucundan bile geçirmeyerek, inancın zafere dönüştüğü en büyük bağımsızlık savaşının mimarı olmayı hak etmiştir.

Yaşamını milletine adayan M. Kemal Atatürk, savaşla kazanılan başarıları sosyal hayattaki yeniliklerle pekiştirmiş, yaptığı devrimlerle Türkiye Cumhuriyeti’nin çağdaş bir ulus olmasını sağlamıştır.

Türk halkını ülke yönetiminin tek sahibi yapması, ülkenin öz kaynaklarını da milletin hizmetine vermesi, O’nu, vatan ve millet sevdalısı bir lider olarak karşımıza çıkarmaktadır.

Mustafa Kemal Atatürk, hiçbir zaman şahsi menfaatini düşünmemiş, sadece milletin menfaatleri doğrultusunda hareket etmeyi tek yol olarak görmüştür. İşte bu nedenle Mustafa Kemal Atatürk halen dünyanın gelmiş geçmiş en büyük liderleri arasındaki yerini korumaktadır.

O’nu aramızdan ayrılışının 83. Yılında rahmet, minnet ve şükranla anıyor, ve arıyoruz.

Nurlar-ışıklar içinde uyu büyük insan…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.