5 gün, 5 gece….

Bugün şanlı tarihimizin en önemli dönüm noktalarından biri olan Büyük Zaferin 99. Yıldönümünü kutluyoruz.

26 Ağustos sabahı saat 0.03’te Mustafa Kemal Paşa, Genelkurmay Başkanı Fevzi Paşa ve Batı Cephesi Komutanı İsmet Paşa, Birinci Ordu’nun gözetleme yeri olan Kocatepe’ye geldiler. Gün ağarırken sabah saat 0.05’te top atışlarıyla saldırı başladı, ardından piyadeler ilerledi. Bütün cephede düşmanla temasa geçildi.

30 Ağustos 1922’ye kadar 5 gün, 5 gece devam eden Büyük Taarruz, Türk ordusunun zaferi ile sonuçlandı. 30 Ağustos, Vatan topraklarımızda milli irademizin ve bağımsızlığının ilelebet süreceğinin tüm dünyayı ilanıdır. 99 yıl önce kazandığımız bu büyük zafer, milletimizin bağımsız yaşama iradesinin en önemli göstergesidir.

Büyük Taarruz, Mustafa Kemal önderliğinde işgalcilere karşı verilen "Kurtuluş Savaşının" ilk adımı olmuş, 30 Ağustos Zaferiyle de taçlanmıştır. Bu Savaşın temel sloganı, "Hattı Müdafaa yok, Sathı Müdafaa vardır. Bu Satıh, Tüm Vatandır" anlayışı üzerine oturmuştur. 30 Ağustos, Türkiye Cumhuriyeti`nin doğuş tarihidir..

Açıkçası 30 Ağustos 1922 tarihi özgürlük ve bağımsızlık savaşının önemli bir halkasıdır. Bu mücadeleyi haklı ve meşru yapan da emperyalist işgale ve emperyalist projelere karşı verilen özgürlük ve bağımsızlık savaşı olmasıdır. Bu zafer, Türkiye Cumhuriyeti Devleti`nin kuruluşunda önemli bir kilometre taşı olarak tarihteki yerini almıştır.

Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere; bu toprakların bedelini canlarıyla, kanlarıyla ödeyen ve bizlere bırakan Aziz Şehitlerimizi ve kahraman Gazilerimizi bir kere daha rahmet ve minnetle anıyor, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyoruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.