CAN KAYBI ARTIYOR

CAN KAYBI ARTIYOR

AFAD, Kastamonu, Bartın ve Sinop’ta kuvvetli sağanak yağış sonrası yaşanan selde dokuz kişinin hayatını kaybettiğini, kayıp bir kişinin arama çalışmalarının devam ettiğini duyurdu.

11 Ağustos’ta Karadeniz’in batısında başlayan yağışlar sonucu sel ve su baskınları meydana gelmiş, Bartın’ın Ulus ilçesi, Kastamonu’nun Azdavay, İnebolu, Bozkurt, Küre ve Pınarbaşı ilçeleri ve Sinop’un Ayancık ilçesi etkilenmişti.

AFAD’dan saat 14.30’da yapılan açıklamada Kastamonu’da 9 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Bartın’da kaybolan 1 vatandaşımızı arama çalışmaları devam etmektedir“ dendi.

Bartın’dan 300, Kastamonu’ndan 210, Sinop’tan 106 kişinin evlerinden tahliye edildiği bildirildi.

Enerji çalışmalarına da değinilen açıklamada “Bartın genelinde üç köye, Kastamonu genelinde 183 köye ve Sinop’ta Ayancık ve Türkeli ilçelerine bağlı 88 köye elektrik verilememektedir. Kastamonu’ya Samsun AFAD’dan bir mobil enerji aracı bölgeye sevk edilmiştir. Sinop’taki çalışmalarda kullanılmak üzere Samsun’dan jeneratör sevk edilmiştir” denildi.

Muğla’nın Marmaris ilçesinde konuşan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, “Sinop, Kastamonu ve Bartın’da yarın ve cumartesi ağır yağışın olacağını ve meteorolojik riskin devam ettiğini bildirmek istiyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.