Trabzon'u sağlık turizminde iyi bir noktaya taşıyacağız

Trabzon'u sağlık turizminde iyi bir noktaya taşıyacağız

TRABZON, TTSO - Doğu Karadeniz Sağlık Turizmi Derneği'nin (DOKSAD) Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) desteğiyle gerçekleştirdiği

"Doğu Karadeniz Bölgesinde Sağlık Turizmi Yetki Belgesine Sahip Kurum ve Kuruluşların Pazarlama Yeteneklerinin Geliştirilmesi" konulu eğitim programının açılışı yapıldı.

Açılış törenine Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı Erkut Çelebi, Trabzon İl Sağlık Müdürü Dr. Hakan Usta, DOKSAD Başkanı Mustafa Yılmaz, sağlık kuruluşları temsilcileri ve diğer ilgililer katıldı.

TTSO Başkanı Erkut Çelebi, sağlık turizmine özel bir önem verdiklerini vurgulayarak, "Yaz mevsimini yoğun olarak geçiren ilimizde diğer aylarda da turizm kapasitesinin geliştirilmesi ve turizmin çeşitlendirilmesi için çalışıyoruz. Burada en fazla önem verdiğimiz alan sağlık turizmidir. Şehrimizin sağlık turizminin vizyonunun belirlenmesi, yol haritası çizilmesi için iki büyük toplantı yaptık. Yetki bölgesi olan firmalarla bir kümelenme projesi yapıyoruz. Bakanlığımızın da desteğiyle yurtdışındaki fuarlarda çalışma yapacağız. Hedefimiz sağlık turizminde Trabzon'u iyi bir noktaya taşımaktır. Bu anlamda özellikle paket turlar, sağlık turizmine THY'nin destek vermesi gibi konularda girişimlerimiz oldu. Bunları yakın zamanda sonuçlandırmayı planlıyoruz" dedi.

Trabzon İl Sağlık Müdürü Dr. Hakan Usta da Türkiye olarak sağlık turizminde 2 milyar dolar olan kapasiteyi 20 milyar dolara çıkarmanın hedeflendiğini, bundan Trabzon'un da pay alması için yapılan çalışmaları destekleyeceklerini vurguladı.

3 gün süreli eğitim programında sağlık turizmi yetki belgesi olan hastane ve kuruluşların temsilcilerine sağlık turizmi süreci, devlet destekleri ve teşvikler, dijital pazarlama ve reklamlar, sağlık turizminde lobicilik faaliyetleri konusunda bilgilendirmede bulunulacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.