Meteorolojiden Trabzon'a turuncu uyarı!

Meteorolojiden Trabzon'a turuncu uyarı!

Meteoroloji tarafından yapılan son değerlendirmelere göre yurdun geneli yağışlı hava etkisinde olacak. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün internet sitesinde 27 il için sarı ve turuncu kodlu uyarı yapıldı. İşte il il yağış beklenen iller...

Meteorolojinin 24 Kasım 2021 hava tahminlerine göre hava sıcaklığı kuzey, iç ve doğu kesimlerde 2 ila 6 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı, genellikle mevsim normalleri civarında, kuzeybatı kesimlerde yer yer altında seyredecek.

Meteorolojinin tahminlerine göre yağışlar; Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu (Çankırı, Karaman ve Niğde hariç), Orta ve Doğu Karadeniz ile Adana, Hatay, Osmaniye, Mersin, Sinop, Erzincan, Tunceli ve Erzurum çevrelerinde kuvvetli olacak.

Turuncu kodlu uyarı yapılan iller hangileri?

Adana, Artvin, Aydın, Balıkesir, Bilecik, Bursa, Çanakkale, Erzincan, Erzurum, Giresun, Gümüşhane, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Manisa, Ordu, Rize, Samsun, Sivas, Tekirdağ, Trabzon, Yozgat, Bayburt ve Yalova için sarı kodlu uyarı yapılırken, Muğla için turuncu kodlu uyarı yapıldı.

Hangi şehirlere kar yağacak?

Uyarılarda, Erzurum, Gümüşhane, Artvin, Erzincan, Giresun, Kayseri, Ordu, Samsun, Yozgat, Rize, Sivas ve Bayburt'un bazı kesimlerinde kar beklendiği belirtildi.

Doğu Karadeniz'de kuvvetli yağış uyarısı

Giresun ve Trabzon çevrelerinde kuvvetli, Rize ve Artvin'in kuzey kesimlerinde yer yer çok kuvvetli sağanak beklendiği vurgulandı. Kuvvetli yağışın, gece saatlerinde etkisini kaybetmesi bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.