Trabzonspor Taraftarlar Birliği'nden açıklama: Bardak taşmıştır!

Trabzonspor Taraftarlar Birliği'nden açıklama: Bardak taşmıştır!

Trabzonspor Taraftarlar Birliği'nden hakem açıklaması geldi. Son oynanan Alanyaspor ve daha öncesinde yapılan hakem hatalarıyla ilgili açıklama yapan Trabzonspor Taraftarlar Birliği "Bardak taşmıştır" ifadelerini kullandı.

Trabzonspor Taraftarlar Birliği'nden yapılan açıklama şu şekilde;

Ligimizde hakemler, ne yazık ki Var teknolojisi ve ciddi eğitimler ile desteklenmelerine rağmen maçların sonucuna etki etmeye devam etmektedirler. Henüz sezonun 7nci haftasında şampiyonluk yolundaki doğrudan rakiplerimizin lehine, Trabzonsporumuz aleyhine olan istikrarlı hataları, ligin akışının dizayn edilmesi noktasında bir çabanın ürünü olarak değerlendiriyoruz. Yönettiği tüm karşılaşmalarımızda bir vukuatı olan, 2020 yılında Var'da izlemesine rağmen net golümüzü iptal ederek şampiyonluk yürüyüşümüze müdahil olan Halis Özkahya'nın, yine yeniden girdiğimiz bu yola bir ket vurma çabası artık bardağı taşırmıştır. Bir hakemin sürekli olarak bir takım aleyhine hata yapması hayatın olağan akışına aykırı bir durumdur.

Futbolu yöneten TFF ile hakemlerin yönetiminden sorumlu MHK'nın, eğer adaletli bir sezon olması noktasında düşüncesi varsa, Halis Özkahya gibi kamuoyunda tüm otoritelerce yetersiz, art niyetli görülen, geçmiş ve mevcut performanslarında sorun olan, tartışmaya açık hakemlerin kim olduğuna bakmadan kategorilerini düşürmelidir.

VAR futbola adalet sağlamak için getirilmiştir. Ancak gerek Var protokolü dışındaki konularda, gerekse Var'ın kullanımında yine hakemler başroldedir. Bu noktada adaletli bir sezon için hakemlerin performansı yükseltilemiyorsa farklı aksiyonlara başvurulmalıdır. Mevcut hakem kadrosunun bu sezonu götürecek düzeyde bir kapasitesi yoksa, ülkelerinde performansı yüksek yabancı hakemlerin kadro içerisinde değerlendirilmesi gündeme alınabilir. Global iş gücünün yoğun yaşandığı sektörlerden biri olan futbolda; nasıl ki ülkemizde yeterli seviyede kaliteli yerli oyuncu olmadığından yabancı oyuncu transfer ediliyorsa, yabancı teknik direktörlere görev veriliyorsa, hatta ülke milli takımın, yönetecek kapasitede yerli bir teknik direktör bulunamayıp yabancı teknik direktör atanabiliyorsa, mevcut hakemlerden daha başarılı performans gösterebilecek yabancı hakemlerde kadro içerisinde görevlendirilebilir.

Aldığı ücreti hak edecek, kendisini geliştirecek, futbolculardan rol çalmayacak, takımların forma rengi ve sıralamadaki yeri ile ilgilenmeyecek, art niyetsiz, sadece işine odaklanacak, ayrıcalıklı olmadığını bilecek, başarısız olduğunda bedelini ödemeye hazır bir hakem grubuna ihtiyaç bulunmaktadır.

Türkiye Futbol Federasyonu ve MHK'nın hakem hataları konusunda henüz sezonun başındayken acil aksiyonlar ile çözüm üretmesini bekliyor, aksi durumun ülke futboluna ve taraftar psikolojisine büyük bir kötülük olduğuna inanıyoruz. Bu sorunları çözme niyetleri veya güçleri yoksa görevi çözüm üretecek yetkililere bırakmaları ülke futbolunun geleceği adına en önemli hizmet olacaktır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.