Otopark kapasitesi artırılıyor

Otopark kapasitesi artırılıyor

Trabzonspor şampiyonluğa giderken taraftarların ilgisi her maç daha fazla artıyor. Bunun için 41 bin kişilik Şenol Güneş Spor Kompleksi’ni hemen her maç dolduran taraftarların en büyük sıkıntısı ise yetersiz otopark…

Haber: İhsan ÖKSÜZ

Halen toplam bin 820 araçlık açık ve kapalı otopark alanı bulunan spor kompleksine stadın 3 ayrı yönünde ek otopark yapılacak.

Trabzonspor yönetim kurulu ve tesisler sorumlusu Ali Haydar Gedik “Kapasitenin yetersiz olduğunu biliyoruz ama UEFA kriterleri nedeni ile 2 bin aracın üzerinde otopark kapasitesi oluşturmak mümkün değil. Bu nedenle Trabzon Büyükşehir Belediyesi ile ortaklaşa, stadın hemen dışında 3 ayrı yerde otopark yapılacak” dedi.

Gedik, Spor Kompleksi’nin doğusunda iki ayrı yerde ve batısında da bir olmak üzere stada bin, bin 200 metre yürüme mesafesindeki otoparkları geçici olarak belediyenin yapacağını bildirdi. Gedikli “şöyle konuştu:

“ Gülcemal projesinin batısında, stadın doğusunda deniz kenarında 40-50 dönümlük alanda bir, onun karşısında yapılan yeni Beşirli Camisi’nin yanında olmak üzere iki ayrı otopark yapılacak. Ayrıca stadın batısında inşa edilecek şehir hastanesinin yanında da yine ayrı bir otopark yapılacak. Böylece taraftarın sıkıntısı ortadan kaldırılacak. Ayrıca stadyumun protokol girişi yönünü de değiştireceğiz ve maç sonrası protokolün dağılımı sırasında meydana gelen izdihamı ortadan kaldıracağız. Yeni otoparkların yapımına birkaç içinde başlanacak”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.