Erdal Hoş: Bir Şok Gerekiyordu

Erdal Hoş: Bir Şok Gerekiyordu

Trabzonspor, maçında Abdülkadir Ömür'e gelen tepkileri usta yorumcu Erdal Hoş yorumladı

Akyazı'da gerçekleşen Trabzonspor Galatasaray derbisinde, Trabzonspor'un yetenekli futbolcusu Abdülkadir Ömür'e taraftarlar tepki gösterdi. Bir kişi ise güvenlik görevlilerini aşarak Ömür'ün yanına kadar geldi. Bu olayların ardından oyuncu değişikliği sırasında da taraftarın ıslık seslerine maruz kalan Ömür'ün duygulandığı ve üzüldüğü anlar kameralara yansıdı.

Olaylı karşılaşma ile ilgili düşüncelerinizi merak ettik. Yorumunu Erdal Hoş'tan dinledik. Hoş, "Ben insani olan reaksiyonların anlayışla karşılanması gerektiğini düşünüyorum. Taraftarın ıslıklaması, protesto etmesi, Abdülkadir'in de ağlaması son derece insani. Bundan bir hayır çıkarabilir miyiz, bence çıkarabiliriz. Abdülkadir'in bir şoka ihtiyacı vardı. Bu bir şok olabilir ve bu şok ona iyi gelebilir. Sahaya giren taraftarın yaptığı şey insani değil ama taraftarların ıslıklaması insanı. Kötü futbola olumsuz tepki dünyanın her yerinde vardır. İngiltere'de de vardır, İtalya'da da vardır. Tribün reaksiyonları farklıdır ama tepki her yerde vardır. Abdülkadir Ömür'e niye sahip çıkmadınız tepkisini vermek doğru değil. Tepkiyi vermek gerekiyor ama tepkinin boyutu ve insani yönü önemli." dedi

"Sahadan iki futbolcu ayrıldı. İsmail'de tepki gören isimlerdendi ama herkes Abdülkadir'i konuşuyor, Neden" diyerek sözlerine devam eden Hoş, şöyle açıkladı, "Çünkü Abdülkadir başka bir adam. O özel bir adam bunu tekrar hatırlatıyor. Daha önce yerli futbolculara şunu söylemiştim. 'Niye siz çok eleştiriyorsunuz, çünkü siz özelsiniz. Özel olduğunuzu hatırlatıyor taraftarlar. Siz yarın öbür gün başka takıma gittiğinizde o takımın maçını da seyredecek bu taraftar. Lille maçını bu kadar sık izliyor muyduk eskiden. Farklı olduğunuz için çok öne çıkarılıyorsunuz' demiştim. Ama öte yandan Trabzonspor iyi gidecekse ve biz burada tribünün rolünü konuşacaksak, asıl abes olan 70 dakika boyunca tribünde ki grupların kavga etmesi. Doğru bir tribünle, o maç dönebilirdi. 2-0'dan 2-2 olmuş bir maç. Doğru tribün etkisiyle çok farklı olabilirdi. Skora katkısı olmadı tribünün. Yoksa oyuncuya tepkisi olur tribünün makul protestolar olduğu müddetçe."

Tolga Zengin'i hatırlatarak sözlerine devam eden Hoş, "Tolga Zengin futbolu nerede bıraktı. Beşiktaş'da, kaptan bile oldu. Trabzonspor'da Tolga'nın uzun süre durumu Onur sakatlandığında taraftarın 'eyvah' demesi ve tepkisiyle ilerliyordu. Ama Tolga ne yaptı, 'ben buradayım' dedi. Taraftar etken olamaz, sadece yardımcı olabilir. Başaracak olan çoçuklar. Sadece Abdülkadir değil ki İsmail de aynı durumda. İsmail bu kadar kötü bir topçu değil. O kadar belli ki tedirgin oynadığı. Bu tedirginliği aşmak zorundasınız, profesyonel futbolcusunuz. Bu tedirginlik iki futbolcuya da kendini isbat etme çabası veriyor. Bu da basit oynamayı unutturuyor onlara. Oysa basit oynamaktan başlamak lazım. Abdülkadir de İsmail de aşacak bunları. Abdülkadir çok başarılı bir futbolcu olacak. Başarılı bir futbolcu olmak için iyi psikolojik şartlara, özgüvene sahip olmak lazım. Dolayısıyla ben dün yaşananları çok olumsuz bulmuyorum. Daha olumsuz bulduğum şu, takım 2-0'dan eşitliği bulmuş tribün o geri dönüşü sahaya yansıtmıyor. Bu ciddi bir mesele. Taraftarın hep destek olmasını bekleyemezsiniz zaten, taraftar hep alkışlayacak hep akıllı olacak. Taraftarlık akıl işi değil ki. Taraftar ağlamıyor mu? Maç kaybedince ya da üzülünce taraftarlarda ağlıyor. Bunlar insani şeyler bu duygular futbolu güzel yapan. Trabzonspor adına kötü olan tribünde ki karmaşa ve sahaya giren taraftar. Onun dışında olumsuz oyunda ıslıklanır, olumlu oyunda alkışlanır. Trabzonspor taraftarı takımını göklere de çıkarır" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.