Avni Aker Unutulmadı

Avni Aker Unutulmadı

Trabzonspor, Hüseyin Avni Aker'i ölüm yıl dönümünde anma mesajı yayınladı

Trabzonspor, Hüseyin Avni Aker'in ölüm yıl dönümünde anma mesajı yayınladı. Açıklmada "Trabzon sporuna büyük hizmetleri olan Hüseyin Avni Aker'i ölüm yıl dönümünde saygıyla anıyoruz. Ruhu şad, mekanı cennet olsun" ifadelerine yer verildi.

Hüseyin Avni Aker kimdir?

Trabzon ilinin ilk beden eğitimi öğretmenidir. Trabzon'da adına Hüseyin Avni Aker Stadı verilen spor sahasının yapılmasında büyük emek harcamıştır. 1899 yılında Trabzon'un Vakfıkebir ilçesinin Çavuşlu Köyü'nde dünyaya gelmiştir. Trabzon mahalli mektebinden mezun olduktan sonra İstiklal Savaşı'na katılmıştır. 1925 yılında öğretmenlik yapmaya başlamıştır.

1926 yılında ünlü spor adamı Selim Sırrı Tarcan tarafından İstanbul'da açılan Beden Eğitimi Kursuna katıldı ve buradan diploma aldı. Trabzon tarihinin ilk beden eğitimi öğretmeni olarak tarihe geçen H. Avni Aker, Trabzon Lisesi Muallim Mektebi ve Ticaret Lisesine atandı. Buralardaki başarılı hizmetlerinden sonra Beden Terbiyesi Bölge Asbaşkanlığı (Şimdiki Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü) görevini üstlenerek Trabzon sporunun en üst makamına yükselen değerli spor adamı, yaşama veda ettiği 1944 yılına kadar bu görevini sürdürdü.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.