"Aman dikkat...Ramak kalmıştı..."

"Aman dikkat...Ramak kalmıştı..."

Spor yazarları Trabzonspor'un deplasmanda Kayserispor'u 2-1 mağlup ettiği karşılaşmayı değerlendirdi.

Cemal Ersen (Milliyet)

Her takıma bir çilingir lazım. Trabzonspor’da fazlası var. Oyunun kaderini değiştirecek isimlerin başında Bakasetas geliyor. Kaleyi karşına almasın.

Hele de top sol ayağına gelmesin. Dün olduğu gibi önündeki beş kişiye (ikisi takım arkadaşı) rağmen meşin yuvarlağı iğne deliğinden geçirip ağlarla buluşturması, özel bir yetenek gerektiriyor. Trabzonspor’un son yıllarda yaptığı en verimli transfer. Üç milyon euroya alınmıştı.

Şimdi hangi teknik direktör iki katını verip kadrosuna dahil etmek istemez?

Söz Yunan oyuncudan açılmışken. Seyircili maçlarda bu sahneleri umarım daha fazla görmeyiz.

Sahaya atlayan taraftarın Bakasetas’ın burnunun ucuna kadar gelmesi ve tehdit etmesini basit bir olay şeklinde nitelendiremeyiz. Ya yumruğunu vursa idi?..

“Biz de ırkçlık yok” naraları atanlar, avukatı olur muydu saldırganın? Bu kafada daha kaç kişi var tribünlerde? Utanmamıza ramak kalmıştı, aman dikkat!..

Abdullah Avcı’yı da kutluyorum; galibiyet golünde penaltıyı ona attırması büyük jest oldu.

“Sana sahip çıkıyoruz” mesajıdır bu.

Ahmet Çakar (Sabah)

Trabzonspor çok iyi oynadı. İlk yarı direkten dönen toplar gol olsa zaten devreye 2-3 farkla önde girmişti. Bakasetas'ın şutu, sezonun en iyi gollerinden biri. Fakat ilk yarıda Kayserispor bir kere geldi, defanstaki markaj hatasından o kısacık Emrah kariyerindeki ilk kafa golünü atarak beraberliği getirdi. İkinci yarıda da Trabzonspor'un önemli pozisyonları var. Djaniny karşı karşıya sert vursa zaten maç orada kopacak. Hakem bana göre sahanın en iyisiydi. VAR kararı ile gelen penaltı yüzde 100 doğru. Uğur topu eliyle taşıyor.

Erman Toroğlu (Fotomaç)

Trabzonspor geçen haftaya göre daha hareketliydi. Çok gol kaçırdılar. Son dakikalar kabus gibi geçti. 3 puanı almayı başardılar. Trabzonspor, deplasmanda rakibin arka tarafına çabuk giderse iyi pozisyon buluyor. Çünkü kadro buna müsait. Kapalı defansta zorlanıyorlar.

Erman Özgür (Fanatik)

Trabzonspor ilk andan itibaren organizatörleri Bakasetas ve Hamsik’in doğru tercihleri sayesinde bol pozisyonlu bir ilk yarı oynadı. Nwakaeme de bu ikiliye eşlik edince, 2 kez direğe takılan, kaleci Lung’a ekstra mesai yaptıran ama biraz Cornelius, biraz Nwakaeme’nin şanssızlığı yüzünden sadece Bakasetas ile bir gol çıkarabilen bir hücum performansı çıktı ortaya. Savunmada ise hikaye tam tersineydi. Pozisyon vermeden iyi savunma yapan Trabzonspor, Emrah Başsan’ın ön direk koşusunda yaptığı tek hata ile golü yedi. İkinci yarı oyun dengeli başlayınca Abdullah Avcı hamleleri ve devamında penaltı geldi. Bakasetas golü ve Abdülkadir Ömür’ün etkili oyunu ile maçın sonuna kadar arayan taraf olmaya devam etmesine rağmen Djaniny de bitiricilik konusunda Cornelius’u aratmayınca, başka gol çıkmadı. Sonuçta Trabzonspor kaçırdığı pozisyonlar üzerinden kendi kendine zora soktuğu maçı son bölümde iyi savunma yaparak kazanmayı başardı.

Reha Kapsal (Fotomaç)

Trabzonspor'un son iki maçta kaybettiği 4 puanı telafisi ancak Kayserispor karşısında olacaktı. Son haftalardaki formda bir takımla ve deplasmanda oynamak bordo-mavililer için kolay değildi. Maça da bunun yüksek konsantrasyonla çıkan Avcı'nın öğrencileri, ilk 45 dakikalık bölümde oyun hareketliliği, kazanılan toplarda dikine oynanan oyun, hücum kombinasyonları ve de kazandıkları toplarla pozitif geçişleri çok doğru uyguladılar. Bu geçişleri yaparken, yönlendirdikleri alanlar, sıkıştırmalar, kazanılan toptan sonraki rakip takımın zafiyeti nerede oluşacak diye doğru yapılan planlar vardı. Bakasetas ve Hamsik'in önderliğinde rakip yarı alanda çok rahat bu oyunu taşımasını bildikleri gibi ilk yarı kaçırılan net gol fırsatlarını değerlendirmiş olsalardı bordo-mavililer, 1-1 yerine 6-1'lik bir skorla maçı ilk devrede bitirebilirlerdi. Bordo-mavililer, baştan sona üstün oynayıp, 'hak ettikleri' bir maçı kazanarak zirve iddiasını sürdürdü.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.