Ağaoğlu'ndan sert uyarı: Sakın ha, o topa girmeyin elinizde patlar!

Ağaoğlu'ndan sert uyarı: Sakın ha, o topa girmeyin elinizde patlar!

Trabzonspor’un Başakşehir ile 0-0 berabere kaldığı maçın sonrasında bordo mavili takımın Başkanı Ahmet Ağaoğlu çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Ağaoğlu şöyle konuştu;

Koca bir ilk yarıyı bitirdik. Hedeflediğimiz yerde değil ama hedeflediğimiz yere yakın tamamladık. Şanssız sakatlıklar yaşadık. Gervinho ve Edgar’ın çapraz sakatlıkları. Tony’nin 6 maç kaybetmesi, Hamsik’in, Hugo’nun, Bakasetas’ın, Peres’in sakatlıkları. Bunlar çok ciddi sorunlar. Bunları üst üste koyduğunuz zaman bunlar ciddi kayıplar ve geniş kadronun iyi planlamanın ve hocanın planladığı şekilde oyun sistemi oyuncu kadrosu bunları başarılı bir şekilde sahaya yansıtması. Sakat var ama 11 futbolcuyla oynuyoruz maçı. Bu yönüyle bakıldığında 46 puan iyi bir puan.

Genel olarak maça baktığımızda çok güzel bir maç oldu. Bir ara Bundesliga tadında bir maç seyrede gibi oldum. Direkten dönen 2 topumuz var. İnşallah bu alışkanlık olmaz. 2018-19’da 28 top direkten dönmüştü. Karşı karşıya kaçırılan pozisyonlar var. Oyun geneline bakıldığında karakteristik oyununu sahaya yansıtan bir Trabzonspor vardı. Oyun olarak kazandık. İlk yarının geneline baktığımızda hocamız ve oyuncuları tebrik ediyorum.

İkinci yarıda Yeni Malatyaspor maçıyla lig bizim için yeniden başlıyor. Şampiyonluk henüz çok erken. Daha 19 maç var. Önümüzde Malatya maçı var… Şunu da söyleyeyim ilk 5-6 maç son derece önemli. Taraftarımızı sabırlı olsun. Bu puan kayıplar yaşanması olası. Eksiklerimizi de tamamlayarak ikinci yarıya bu mevcut çizgimizle devam ederek yolun bizi nereye götüreceğini göreceğiz. Yolumuz uzun yükümüz ağır.

Hakemle ilgili olarak ligin ilk yarısının sonuna kadar konuşmama kararı almıştık. Trabzonspor için ilk yarının son düdüğü çaldığına göre, ortalıkta yaratılmak istenilen algı üzerinden bir şeyler söyleyeyim. 2019-20’nin senaryosunu eğer raftan indirip tozunu kaldırıp önümüze koymaya çalışıyorlarsa sakın ha böyle bir şeye teşebbüs etmeyin. Hakem camiasına yardımcı olmaya çalışıyoruz. Elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Eğitim anlamında kulüpler birliği TFF ve MHK’ya tam destek veriyor. Eğer eğitim anlamında farklı enstrümanlara ihtiyaç varsa bunu zaten karşılıyoruz. Oyuncusunun parasını ödeyemeyen Anadolu kulüpleri hakemlerin eğitimlerini seyahatlerine varıncaya kadar günü gününe ödüyor. Bırakın dört büyükleri onların canının çok yandığı yerde ikinci yarı çok çetin geçecek. Olmayan bütçeleriyle kulüp yönetmeye çalışıyorlar. Herkesin çok dikkatli olmasını istiyorum. 2019-20’nin malum senaryolarını yine karşımıza koymaya çalışmasınlar. Sakın ha… Trabzonspor olarak herkesin işini elinden gelen en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Trabzonspor başkanı konuşuyor 8-10 mikrofon var. Anadolu takımı ise ajans veya yerel mikrofonların haricinde seslerini duyurabilecek bir imkan bulamıyor. Allah nasip ederde sezon sonunda o kupa Trabzonspor’un elinde yükselirse aynı zamanda Anadolu kulüplerinin de adaletli mücadelesi olarak yükselir. Bu kupanın sahibi sadece Trabzonspor değil tüm Anadolu’dur. Kulüplerin bu şekilde mücadelede verdiği bir ortamda az önce de söylediğim gibi TFF’nin MHK’nın tüm giderlerini, günü gününe ödediği yerde çok dikkatli olmaları lazım. Bu mikrofonları kime uzatırsanız uzatın hepsi adalet istiyoruz diyor. Hakemin de hata yapması doğaldır. Ama bunların hata düzeyinde kalması gerekir.

Sıkıntılarımızı sürekli olarak toplantılarda dile getirdik. Burada top TFF ve MHK’nın elinde. Bazı şeyler de var ki can sıkıcı. Dün mesela, temsilciler kurulu ile ilgili haberler için TFF’den resmi bir açıklama göremedik. Son derece vahim bir konu. 30-35 senedir yöneticilik yapan insanlar neyin ne olduğunu çok iyi biliyor. Temiz futbol adına TFF’nin adımlar atması gerekir. Ya da bu iddialar gerçeği yansıtmıyorsa o insanı temize çekmeleri lazım.

Diğer taraftan hakemlerin üst klasmana yükselmeleri konusunda torpilli ve torpilsiz diye ikiye ayrım olduğu iddia ediliyor. MHK ve TFF’den bununla ilgili açıklama bekliyoruz.

Trabzonspor adına hedeflerin doğrultusunda bir ilk yarı bitirdik. Oyuncularımıza hocamıza teknik heyete, çalışanlara herkese teşekkür ediyoruz. Bugün geldiğimiz nokta planlı bir çalışmanın örneğidir. Şuan seyrettiğimi Trabzonspor’un planlamasını geçen yıl şubat ayında yaptık. Transferlerimizi hocamızın istediği düşündüğü şekilde yaptık ve kampa başladık. Hocamız Türkiye’nin takdir ettiği teknolojiyi bu işin psikolojisini çok iyi bilen Trabzon’u bilen biri. Savunma güvenliğini ön plana alan bir oyun sistemi benimsedi ve bunu herkese kabul ettirdi. Biz çok önceden devre arası transfer çalışmasının da planlamasını yaptık. Trabzonspor’da sistem aşağıdan yukarıya doğru işliyor. İzlemeden geliyor, hocamız söylüyor, 3-4 isim içerisinden maliyeti durumuna göre transfer yapıyoruz. Biz transferi kamuoyundan transferi ne kadar gizlersek o kadar kar ediyoruz. Kadrodaki oyunculara resmi teklif yok. Yurt içi ve yurt dışından beni veya Ertuğrul beyi arayarak düşüncemizi soran kulüpler var. Bizim zaten an itibariyle öyle bir tasarrufumuz olamaz. Takımın hakimiyeti hocamızdadır.

Bizim transferde limitimiz 5-6 Milyon Euro civarında. Bu kasamızda olduğu anlamına gelmiyor. Bu sezon sonuna kadar böyle bir limitimiz var. O limitin olması kasada öyle bir para olduğu anlamına gelmez. Her zamanki gibi planlı ve kontrollü olacağız. Hocamız da sağ olsun bu anlamda bize çok yardımcı oluyor.

Algı yaratılmaya çalışılıyor, bazı ince hesaplar yapılmaya çalışılıyor, sakın ha, o topa girmeyin, elinizde patlar.

Edgar ve Gervinho’nun sözleşmesi dondurulmayacak ama lisansları askıya alınacak yerlerine oyuncu alınabilmesi için.

Gervinho sakatlandı diye para almasın diye bir şey yok. Burası Trabzonspor. Sakat oyuncusuna para ödememek ne demek. Trabzonspor için bunların gündeme getirilmemesi gerekir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.